Sözcü, 2010 KPSS'deki kopyadan da Prof. Ali Demir'i sorumlu tuttu

Sözcü Gazetesi, eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'i, kamuoyu önünde itibarsızlaştırmak isterken, 2010 KPSS sınavında yaşanan kopya skandalının da Prof. Ali Demir'i sorumlu tuttu. Oysaki, o sırada başkan olan Ünal Yarımağan idi ve KPSS kopya skandalının üzerinden 2,5 ay geçtikten ve Yarımağan görevden alındıktan sonra Ali Demir göreve geldi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Temmuz 2021 09:47, Son Güncelleme : 21 Temmuz 2021 10:09
Sözcü, 2010 KPSS'deki kopyadan da Prof. Ali Demir'i sorumlu tuttu

ÖSYM eski başkanı Prof. Dr. Ali Demir, 2010 KPSS kopya skandalı sonrasında göreve gelmiş ve en sorunlu dönemde görev yapmış olmasına rağmen, başına gelmeyen kalmadı.

Sözcü Gazetesi, Prof. Dr. Ali Demir'in İTÜ'deki görevine son verebilmek için yaptığı haberde skandal tespitlere yer verdi. Gazete, 2010 KPSS'deki kopyadan, 2014 yılındaki TEOG'dan Demir'i sorumlu tuttu.

Aşağıda Sözcü Gazetesinin ilgili haberi yer almakta olup, haberdeki bir çok detay yanlıştır. İşte o yanlışlar:
1- 2010 KPSS kopya skandalı sırasında başkan olan kişi Ali Demir değil Ünal Yarımağan idi. Demir, Yarımağan görevden alındıktan sonra ÖSYM Başkanı olmuştur.
2- 2014 yılındaki TEOG sınavıyla ÖSYM'nin bir bilgisi bulunmamaktadır.
3- 2011 YGS'de Matematik testinde şifre olduğu iddiası yalanlanmıştır. Tıklayınız.
4- Demir döneminde yapılan sınavlarda, FETÖ en etkin olduğu dönemi yaşıyordu. Bakanların özel alem müdürlüklerine bile sızıldığı bir dönemde, sınavlardaki bazı soruların çalınmasıyla ilgili iddialar dolaysıyla Ali Demir'i sorumlu tutmak hakkaniyete uygun değildir.

Nihayetinde Ali Demir döneminde, ÖSYM ilk kez kurumsal olarak teknolojik alt yapısını yenilemiş, herkese farklı sınav kitapçığı uygulamasına geçmiş, sınav sonuçları bir haftada açıklanır hale gelmişti.

İşte Sözcü'deki, bu kadar da olmaz denilen haber:

ÖSYM eski Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'in söz konusu habere ilişkin açıklaması şu şekildedir:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber