Davayı kazanan Kırıkkale Rafinerisi 4-c işçileri kurban kesti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2008 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuoyunda 4-C diye bilinen 10 ay çalıştırılıp, 2 ay ücretsiz izin verilen Kırıkkale Rafinerisi işçileri, TÜPRAŞ'a açtıkları davayı kazanınca kurban kestiler.

Adak kurbanlarını keserek kutlama yapan işçiler, davaya bakan avukat Ali Çavuşoğlu'na teşekkür ettiler. 26 Temmuz 2006 tarihinde TÜPRAŞ'ın özelleştirilmesinden sonra işçilerin toplu olarak periyodik şekilde işten çıkartılmaya başlandığını açıklayan işçi Lokman Yılmazer, kurumun 4-C statülü insanları haksız gerekçelerle işten çıkarttığını söyledi.

Kurumun işten çıkartması üzerine Kırıkkale İş Mahkemesi'ne işe dönüş ve tazminat davası açtıklarını söyleyen Lokman Yılmazer, "Mahkemede davayı kazandık. Ancak TÜPRAŞ'ın avukatları özelleştirme neticesinde 4-C maddesi gereğince kamu kurum ve kuruluşlarında iş bulduğumuzu, mağdur olmadığımızı gerekçe göstererek temize gitti. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, temiz neticesinde kazandığımız davayı bozdu ve kaybettik. Avukatımız Ali Çavuşoğlu, mücadeleyi bırakmayacağını söyledi. Daha sonra tekrar karar düzeltme yoluna başvurduk. Yargıtay önceki kararından dönerek kazandığımız davayı onadı" şeklinde konuştu.

Bugünün kendileri için unutulmayacak bir gün olduğunu dile getiren Yılmazer, yere düşen gururlarının tekrar ayağa kalktığını, kurumdan tazminat alacaklarını, yaklaşık 1.5 yıldır mağdur olan çocuklarına en sonunda bir şeyler almanın mutluluğunu yaşayacaklarını ifade etti.

Adaletin yerini bulduğunu beyan eden Avukat Ali Çavuşoğlu ise, "TÜPRAŞ haksız yere 4-C işçilerini, periyodik olarak işten çıkarttı. Çıkarılan 30 işçi, Kırıkkale İş Mahkemesi'ne açtıkları davayı kazandı. Ardından karşı taraf Yargıtay'a başvurdu. Önce Yargıyat, karşı tarafı haklı buldu. Bunun üzerine TÜPRAŞ vekillerinin yanıltan ve haksız savunmalarına dayalı olduğundan ve biz tekrar yasa yolu kapalı olsa bile verilen kararın gerçeklere dayalı olmadığını ispatlayarak tekrar Yargıtay'a başvuruda bulunduk. Neticede Yargıtay müvekkillerimin haklı olduğuna kanaat vererek, önceki kararından döndü. Bu durum Türk hukukunda ilk kez gerçekleşmiştir. Adaletin simgesi olan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin vermiş olduğu adil karardan dolayı hukuk dairesi başkanı ve üyelerimize gerek kendi adıma, gerekse müvekkillerim adına sonsuz teşekkür ederim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber