Sayıştay Başkanına 400 bin YTL harcırah haberi yalan çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2008 00:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayıştay'dan Başkanın gezisi ve harcırahları için açıklama

Sayıştay Başkanı Mehmet Damar'ın göreve başladığı 22 Mayıs 2002 tarihinden bu yana 41 defa yurtdışı toplantısına katıldığı belirtilerek, Damar dahil yurtdışı toplantıları için yapılan 105 görevlendirmeye katılan tüm Sayıştay personeline ödenen toplam harcırahın da yaklaşık 400 bin YTL olduğu bildirildi.

Sayıştay Başkanlığından yapılan açıklamada, "bazı basın yayın organlarında Sayıştay Başkanı Memet Damar'ın yurtdışı çalışma toplantılarına ilişkin gerçeği yansıtmayan haberlerin yer aldığı" kaydedildi.

Başkanlığın, Dünya Sayıştaylar Birliği (INTOSAI), Asya Sayıştaylar Birliği (ASOSAI), Avrupa Sayıştayları Birliği (EUROSAI), Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ülkeleri Sayıştayları Birliği (ECOSAI) olmak üzere 4 uluslararası teşkilatın üyesi olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bunlardan ECOSAI'nin iki dönem başkanlığını yapmıştır. ASOSAI'nin ise halen yönetim kurulu üyesidir. Diğer taraftan Avrupa Birliğine adaylık sürecimiz içinde Avrupa Birliği Ülkeleri ile Aday Ülkeler Sayıştay Başkanları Müşterek Toplantılarına da kurumumuz düzenli olarak katılmaktadır. Sayılan bu görevler ile ikili ilişkilerin icap ettirdiği toplantılar 'başkanlık' düzeyinde temsil gerektiren görevlerdir.

Dolayısıyla Sayın Mehmet Damar'ın yurtdışı görevleri de bu çerçevededir.

Söz konusu toplantıların durumuna göre Sayın Başkan ile birlikte daire başkanı, üye ve denetçi seviyesinde meslek mensuplarımız da bu toplantılara katılmışlardır." Başkanın şahsen katılması gerekmeyen çeşitli uluslararası toplantı ve etkinlikler için de daire başkanı, üye ve denetçi düzeyinde meslek mensuplarının görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, "Damar'ın göreve başladığı 22 Mayıs 2002 tarihinden bu güne kadar geçen 5,5 yıllık sürede 41 defa yurtdışı toplantısına katıldığı" belirtildi. Açıklamada, "Kendisi hariç bu toplantılara, bahsedilen çerçevede 104 görevlendirme yapılmıştır. Yurtdışı toplantılarına katılan sayın Mehmet Damar dahil 105 görevlendirme ile ilgili ödenen toplam harcırah miktarı yaklaşık 400 bin YTL'dir" denildi.

Başkan Damar'ın KKTC ile yurtiçi geçici görevleri dolayısıyla hiçbir şekilde harcırah almadığına da dikkat çekilen açıklamada, "Hal böyle olmasına rağmen üzülerek belirtmek gerekir ki bazı basın organları tarafından Sayıştay mensuplarına ödenen bu paranın tamamı, sayın Mehmet Damar'a harcırah olarak ödenmiş gibi gösterilmiştir. Bu tür haberler tamamen asılsızdır" ifadesine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber