İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Manavgat'ta linç edilenlerin babası: Ben onları yangın söndürmeye yardım için göndermiştim

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir grup genç, yangın çıkarma bahanesiyle köye geldiklerini iddia ettikleri bir aracın önünü kesti. Çıkan kavgada 1 kişi bıçakla yaralanırken, jandarma ekipleri kavgaya karışan 2 kişiyi gözaltına aldı. Linç edilmek istenen Osman Nuri Yavuz ve Musa Yavuz kardeşlerin babası olduğu iddia edilen bir kişi ise "Benim oğullarım onlar. Hafız. Ben gönderdim onları oraya yardıma. Halk 20 plakayı göründe yanlış anlayıp linç etmiş. Yanlış anlaşılmış, hakkımı helal ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2021 12:33, Son Güncelleme : 30 Temmuz 2021 12:44
Manavgat'ta linç edilenlerin babası: Ben onları yangın söndürmeye yardım için göndermiştim

Antalya'nın Manavgat ilçesinim Hocalar Mahallesi girişinde toplanan kalabalık, ormanı yaktığını düşündükleri 2 kişinin içerisinde bulunduğu otomobilin yolunu kesti. Bir anda sayıları artan grup 2 kişiyi linç etmeye kalkışırken, bölgeye jandarma ekipleri geldi.

Takviye kuvvet çağırıldı

Yazıyor'da yer alan habere göre Jandarma ekipleri tarafından araca bindirilerek uzaklaştırılmak istenen 2 kişiye yeniden saldırmak isteyen grup, ellerine geçirdiği taşları atmak istedi. Jandarma gözetiminde bölgeden uzaklaştırılmaya çalışılan 2 kişinin geriden kalan araçları ise kalabalık tarafından devrilerek ateşe verildi. Jandarma araçlarının bölgeden çıkmasına izin vermeyen kalabalık zaman zaman tekbir getirirken, bölgeye çevik kuvvet polisleri ve komando timleri de takviye olarak yönlendirildi.

Çavuşoğlu ikna etmeye çalıştı

Kalabalığın bulunduğu yere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve İbrahim Aydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ile geldi. Vatandaşlarla bir süre konuşan Bakan Çavuşoğlu, kalabalığı ikna etmeye çalıştı.

İki şüphelinin bulunduğu aracın etrafı jandarma ekipleri tarafından kalkanlarla kapatılarak hareket ettirildi. Aracın hareket ettiğini gören kalabalık, taş ve su şişeleri atmaya başladı. Bu sırada ekipler ile vatandaşlar arasında yaşanan arbedeye ise İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan müdahalede bulundu. Ekipler vatandaşlara biber gazı ile müdahale etti. Bir jandarma aracının camları atılan taşlarla kırılırken, bir jandarma eri de atılan taşların gelmesi sonucu hafif şekilde yaralandı.

Barikat kuruldu

Kalabalık dağılmayınca jandarmaya ait TOMA su sıkarak kalabalığa müdahale etti. Jandarma ekipleri ile kalabalık arasında zaman zaman arbede de yaşandı. Aaracın çıkışına izin vermemek için yol üzerindeki tahtaları ateşe verilerek barikat kuruldu. Araç kalabalığın arasından güçlükle çıkarak jandarma karakoluna giderken, yakılan ateş TOMA tarafından söndürüldü.

İncelemeler devam ediyor

Yetkililer ise ormanı yaktığı iddia edilen 2 kişinin orman yangınlarıyla ilgileri olup olmadığının henüz belli olmadığını, olayla ilgili incelemenin devam ettiğini belirtti.

Linç edilmek istenen kişilerin babası konuştu

Linç edilmek istenen Osman Nuri Yavuz ve Musa Yavuz kardeşlerin babası olduğu iddia edilen bir kişi ise "Benim oğullarım onlar. Hafız. Ben gönderdim onları oraya yardıma. Halk 20 plakayı göründe yanlış anlayıp linç etmiş. Yanlış anlaşılmış, hakkımı helal ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber