Özel kreş ve gündüz bakımevlerinin sorumluluğu MEB'e geçiyor

Haber Giriş : 08 Ocak 2008 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kreşlerin sorumluluğu MEB'e geçiyor

Özel kreş ve gündüz bakımevlerinin denetimi Milli Eğitim Bakanlığı'na geçiyor. Meclis Başkanlığı'na sunulan, Özel Öğretim Kurumları Kanunu ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasını? öngören tasarı özel kreş ve bakımevlerinin denetimi yeniden düzenleniyor.

İZİNLER YENİLENECEK-

Tasarıyla; Özel kreş ve gündüz bakımevlerinin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve bu Bakanlıkça belirlenen esaslar dahilinde açılması ve işletilmesi öngörülüyor.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu ile bu kanuna dayanılarak çıkarılan ilgili yönetmelik hükümlerine uygun olarak açılan ve faaliyetini sürdüren özel kreş ve gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüplerinin Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen esaslara uygun olarak açılış izinlerini 31 Aralık 2008 tarihine kadar yenilenmesi amaçlanıyor.

Açılış izni verilen söz konusu kuruluşların mevzuat çerçevesinde yürütülmekte olan nakil, devir, program ilavesi veya iptali, personel ve denetleme işlemlerinin geçiş sürecinin sonuna kadar Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından yerine getirilmesi ve Kanunun yürürlüğe girmesinden önce anılan kuruluşları açmak üzere yapılan başvuruların Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından sonuçlandırılması öngörülüyor.

Tasarının gerekçesinde; Eğitim ve öğretim sisteminin, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda sayılan genel amaçları gerçekleştirecek şekilde düzenlenmesinin temini bakımından gözetim ve denetimin tek çatı altında birleştirilmesinin daha iyi olacağı görüşü savunuldu.

Gerekçede; ?Bu itibarla, eğitim ve öğretim kurumlarının ilk basamağı olan özel kreş ve gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüplerinin gözetim ve denetiminin de Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülmesinin yerinde olacağı değerlendirilmiş ve Tasarı bu amaçla hazırlanmıştır? ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber