Acemi askerleri hemşeriyim diye dolandırıyordu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Ocak 2008 22:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taylan YILDIRIM/İZMİR

İzmir'de vatani görevini yapmak üzere gelen acemi askerleri, otogarda yardım etme bahanesiyle dolandıran A.Ö. son işinde yakalandı. Daha önce dolandırılan askerlerin verdiği eşkal bilgileriyle benzerlik gösteren A.Ö.'nün kendisini yüzbaşı olarak tanıttığı da ortaya çıktı.

Bornova İlçesi'ndeki şehirlerarası otobüs terminalinde son aylarda, vatani görevlerini yapmak üzere gelen acemi askerlerin dolandırılması üzerine, polis ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, daha önce dolandırılan askerlerin verdiği eşkal bilgilerine uyan bir kişiyi takibe aldı. Otobüsten indikten sonra çevresindekilerden bilgi almaya çalışan Mehmet Kaya'nın yanına yaklaşan A.Ö., para istediği sırada polislerce yakalandı.

Mehmet Kaya ifadesinde A.Ö.'nün, kendisini hemşehrisi olarak tanıtarak yaklaştıktan sonra askeri birlikte tanıdıklarının bulunduğunu, yardımda bulunabileceğini söylediğini, ayrıca parasını da çalınma riskine karşılık kendisine vermesini istediğini anlattı. Daha önce polise başvuran askerlerin eşkal bilgileriyle de benzerik gösteren A.Ö.'nün dolandırdığı askerlere de kendisini yüzbaşı olarak tanıttığı ortaya çıktı.

Hırsızlık ve dolandırıcılıktan sabıkalı olduğu belirtilen A.Ö., yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi. A.Ö. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber