İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dünyanın en büyük balık taşıma gemisinin ilk kaynak yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yalova'nın Altınova ilçesindeki Cemre Tersanesi'nde imal edilecek dünyanın en büyük canlı balık taşıma gemisinin ilk kaynağını yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2021 16:44, Son Güncelleme : 01 Ağustos 2021 16:47
Dünyanın en büyük balık taşıma gemisinin ilk kaynak yapıldı

Altınova ilçesindeki Altınova Doğal Ürünler Üretim Çarşısı'nın temel atma töreninin ardından Cemre Tersanesi'ne geçen Bakan Varank, faaliyetlerle ilgili bilgi alıp çalışanlarla sohbet etti.

Varank, Cemre Tersanesi tarafından Norveç'e ihraç edilecek ve 2023 yılında teslimi planlanan dünyanın en büyük canlı balık taşıma gemisinin ilk kaynağını yaptı.

Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek, Bakan Varank ve beraberindekilere sunum gerçekleştirdi.

Daha sonra Gürdesan Tersanesi'ne geçen Varank, üretim faaliyetleri konusunda bilgi aldı.

- Yeni OSB inşaatında inceleme

Bakan Varank, daha sonra Çiftlikköy ilçesinde yeni kurulan ve ilerleyen aylarda 60 sanayi tesisinin temelinin atılacağı Yalova İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) geçti.

Varank, 150 hektarlık alanda devam eden birinci etap inşaatında inceleme yaptı, altyapı çalışmalarıyla ilgili İMES OSB Başkanı Direnç Özdemir'den bilgi aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ve beraberindekiler, ziyaretin ardından akrilik elyaf üretimi yapılan AKSA Akrilik Kimya Sanayi AŞ ile Türkiye'nin ilk ve tek, dünyanın sayılı karbon elyaf üreticilerinden DowAksa İleri Kompozit Malzemeleri Sanayi Ltd. Şti. firmalarında incelemelerde bulundu.

Varank'ın ziyaretlerine Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova milletvekilleri Meliha Akyol ve Ahmet Büyükgümüş, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar ile diğer ilgililer eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber