İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Orman yangınlarıyla mücadelede uçaklar önemli rol üstleniyor

Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarıyla mücadeleye, uçaklar da önemli katkı sağlıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2021 22:36, Son Güncelleme : 04 Ağustos 2021 22:37
Orman yangınlarıyla mücadelede uçaklar önemli rol üstleniyor

Antalya'nın Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya, Muğla'nın Marmaris, Bodrum, Milas ve Köyceğiz ilçelerindeki bazı bölgeler ile Isparta'nın Sütçüler ilçesi Çandır köyü Yazılı Kanyon Tabiat Parkı mevkisinde devam eden orman yangınlarını kontrol altına alma çalışmalarına devam ediliyor.

İtfaiye ve arazözlerle karadan yangınlara müdahale sürerken, hava araçları da söndürme çalışmalarında etkin rol oynuyor. Antalya ve Gazipaşa havalimanlarından havalanan 6 uçak, alevlerin üzerine su boşaltıyor. Muğla'da Bodrum-Milas ve YDA Dalaman havalimanlarından kalkan uçaklar da söndürme çalışmalarında etkin rol oynuyor.

Antalya'daki söndürme çalışmalarında gün boyu Rusya'dan gelen 3 adet İlyuşin İl-76, 4 motorlu Rus yangın söndürme uçağı da görev yaptı. Ormanlık alanda yangının büyüklüğü de yangın söndürme uçağından çekilen görüntülere yansıdı.

Orman yangınlarına toplam 16 uçak, 9 İHA, 51 helikopter, 1 insansız hava helikopteri, 805 tanker, 155 iş makinesi ile yaklaşık 5 bin 200 personelle müdahale ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber