Sağlık Sen: Becayişe ilişkin açıklama yapmadık

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ocak 2008 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEMUR SEN

SAĞLIK SEN

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARI SENDİKASI KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR

Bugün (08 Ocak 2008) tarihli bazı gazeteler, haber ajansları ve internet haber sitelerinde yer alan, "Sağlık-Sen: Becayiş Hakkı Başbakanlık Tarafından Engelleniyor" başlıklı haber ile ilgili olarak Sağlık-Sen Genel Merkezi'nden yapılan açıklamadır.

Öncelikle söz konusu haber ile ilgili olarak Sağlık-Sen Genel Merkezi'nin bir basın açıklaması bulunmamaktadır. Habere konu teşkil eden 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B Maddesi'ne göre sözleşmeli olarak çalışan personelin becayiş yapabilmeleri için Sendikamız Genel Merkezi çalışmalarını sürdürmektedir. Her zaman her platformda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının özlük-mali-sosyal ve diğer hakları İçin mücadele eden kazanılmış hakların korunması ve geliştirilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren Sağlık-Sen. somut gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmayı da kendisine bir görev telakki etmiştir. Bu anlamda konuyla ilgili olarak elimizde somut bir gösterge olmadığı için Sendikamız çalışma prensipleri doğrultusunda böyle bir kamuoyu açıklaması yapmamız mümkün değildir.

Söz konusu haber ayrıca birçok yanlışı da beraberinde getirmektedir. Sağlık Bakanlığında 2 bin 276 kişi sadece Ankara İli'nde görev yapmaktadır. Genel olarak Bakanlığa bağlı merkez ve ta$ra teşkilatlarında yaklaşık 30 bin sözleşmeli 4/b statüsünde personel bulunmaktadır.

Hukuki, haklarımız mahfuz kalmak şartıyla ve Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve gerçeklerin olduğu gibi yansıtılması açısından düzeltme metninin kamuoyuyla paylaşılması önem taşımaktadır.

Sağlık-Sen Genel Merkezi Basın Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber