'Öğrencileri müzik dersine zorlayan' müzik öğretmenine çifte ceza

Haber Giriş : 09 Ocak 2008 09:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

?Öğrencileri müzik dersine zorladığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan müzik öğretmeni Müslüm Akdemir'e kınama ve ihtar cezası verildi.

Akdemir 2007-2008 eğitim öğretim yılı başlayınca okul yönetiminin ?öğrenciler müzik dersi almak istemiyor, tayininizi başka okula isteyin? dayatmasıyla karşılaşmış ve durumu Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne iletmişti. Akdemir'in ?Ben araştırdım hiçbir öğrenci müzik dersi istemiyor, müzik dersini isteyen bir öğrenci dilekçesini versin hemen müdahale eder dersi açtırırım? yanıtıyla karşılaşmasının ardından 250 öğrenci dilekçe vererek müzik dersi almak istediklerini bildirmişti.

Akdemir'e ilk soruşturma bu olayın ardından ?Öğrencileri müzik dersine zorlamak? suçlamasıyla açılmıştı. Soruşturma sonucunda Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ?Görevlendirildiği okuldaki görevlerine gitmediği ve yetkisi olmadığı halde idarenin bilgisi dışında dilekçe topladığı? gerekçesiyle kınama cezası verilmesini kararlaştırdı.

Müdürlük, Akdemir hakkında ?Maaş Kesimi? cezası istendiği ancak geçmişteki olumlu çalışmalarından dolayı bu cezanın verildiğini bildirdi. Akdemir, çalıştığı okulda 2 yıl içinde 700 öğrenciye müzik aleti çalmayı öğretmiş ve bin kişilik koro kurmuştu.

-İMZASIZ İHBAR MEKTUBUNA TEPKİYE KINAMA CEZASI-

Akdemir hakkında ilk soruşturmanın ardından gelen imzasız bir ihbar mektubu üzerine ikinci bir soruşturma açılmıştı.

Kendisi hakkında mektupta ileri sürülen Hrant Dink'in akrabası olduğu, Alevi olduğu ve bayrak törenlerine katılmadığı şeklindeki iddiaları öğretmenler kurulu toplantısına taşıyan Akdemir, imzasız mektubu yazan kişinin ?şerefsiz? olduğunu söylemiş ve bir soruşturma da bunun için açılmıştı.

Amirlerine karşı hürmetsiz tavır göstermek, arkadaşları ile iyi geçinememek gerekçesiyle açılan ikinci soruşturmada da müzik öğretmeni Akdemir hakkında ihtar cezası verildi.

-MÜDÜRE SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEMİŞTİ-

Okulda müzik dersi açmayarak öğretmeni mağdur ettiği ve görevinde keyfi davrandığı gerekçesiyle Fatih Kız Lisesi Müdür hakkında yapılan suç duyurusuna hiçbir gerekçe gösterilmeden soruşturma izni verilmemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber