Atansın veya Atanmasın... Aday, KPSS'de İki Defa Yerleşemeyecek

KPSS yönetmeliği olarak bilinen Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelikte, 9 Ocak 2008 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile iki değişiklik yapıldı. Değişikliklerden birisi "yerleştirmeye esas olan KPSS puanı ile iki defa yerleşilememesi", diğeri ise askeri oyunlarda da dereceye girenlerin KPSS'den muaf tutulmasına ilişkindir. Detaylı açıklama için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İKİ DEFA YERLEŞTİRİLEMEME

Önceki yönetmelik düzenlemesinde "atanan" ibaresi yer almaktaydı. Yeni düzenlemede "yerleşen" ibaresi yer almıştır. Bu şu anlama gelmektedir. Daha önce ÖSYM tarafından yerleştirmesi yapılan ancak kamu kurumunca ataması yapılmayanlar, kamu kurumundan alacağı belge ile sonraki yerleştirmelere katılabilmekteydi. Bu husus çok fazla istismar edilmiştir. Yeni düzenlemeye göre ataması yapılsın veya yapılmasın, ÖSYM tarafından yerleştirilen kişi sonraki yerleştirmelere katılamayacaktır.

Bir örnek verecek olursak: Hali hazırdaki uygulamada, KPSS tercih işelmleri ile Maliye Bakanlığına memur olarak yerleşen ancak sertifika belgesi olmadığı için ataması yapılmayan bir aday, sonraki yerleştirmelere katılabilmekteydi. Ancak uygulama değişmiştir. Buna göre kişi Maliye Bakanlığınca ataması yapılmasın veya yapılmasın, ÖSYM tarafından yerleştirilmiş olması halinde, KPSS yerleştirmelerine esas olan puanla sonraki yerleştirmelere katılamayacaktır.

UYGULAMA 2008'DEKİ SINAVDAN SONRA

Yönetmeliğe bir geçici madde eklenmiştir. Buna göre, bu uygulama 2008'deki sınavdan sonra geçerli olacaktır. 2008'deki sınavdan önce yapılacak yerleştirme işlemlerinde eski uygulama geçerli olacaktır.

YENİ HALİ

?EK MADDE 2 ? Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar.?

ESKİ HALİ

Ek Madde 2- (Ek: 28/3/2005-2005/8714 K.) Yapılan yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadroya yerleştirilip ataması yapılanlar, daha sonraki personel alımları için, yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar.

?GEÇİCİ MADDE 7 ? Bu Yönetmelik ile değiştirilen ek 2 nci madde, bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden sonra yapılan sınavlara katılan adaylar hakkında uygulanır.?

ASKERİ OYUNLARDA DERECEYE GİRENLER KPSS'DEN MUAF TUTULACAK

Olimpiyat Oyunları, Parolimpik Oyunları, Üniversiad Oyunları, Akdeniz OyunlarıNDA ferdi ve takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenler ile Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tanıdığı spor dallarının büyükler kategorisinde Dünya veya Avrupa şampiyonalarında ilk üç dereceye girenler, KPSS'den muaf sayılmaktaydı.

Bu muaf sayılmaya,
1- Dünya Askeri Oyunlarında
ferdi ve takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenler ile

2- Dünya veya Avrupa şampiyonaları ile Uluslararası Askeri Sporlar Konseyince yapılan Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında ilk üç dereceye girenler,

eklenmiştir.

YENİ HALİ

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin ek 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?a) Olimpiyat Oyunları, Parolimpik Oyunları, Üniversiad Oyunları, Akdeniz Oyunları ile Dünya Askeri Oyunlarında ferdi ve takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenlerin,

b) Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tanıdığı spor dallarının büyükler kategorisinde Dünya veya Avrupa şampiyonaları ile Uluslararası Askeri Sporlar Konseyince yapılan Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında ilk üç dereceye girenlerin,?

ESKİ HALİ

a) Olimpiyat Oyunları, Parolimpik Oyunları, Üniversiad Oyunları ile Akdeniz Oyunlarında ferdi ve takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenlerin,

b) Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tanıdığı spor dallarının büyükler kategorisinde Dünya veya Avrupa şampiyonalarında ilk üç dereceye girenlerin,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber