2 bin 500 kartı kopyalayan internet dolandırıcıları yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2008 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da internet üzerinden hesaplarına ulaştıkları banka müşterilerinin parasını çektikleri ve bankaları da zarara uğrattıkları öne sürülen 7 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gelen şikayetler doğrultusunda, banka müşterilerine ait hesaplara internet üzerinden yetkisiz erişim sağlanarak müşterilerin bilgisi dışında hesaplarının boşaltıldığı belirlendi.

Çalışma kapsamında, bu işlemde öncelikle müşteriye ait ATM kartlarının ikizinin üretildiği ve kamerası bulunmayan çeşitli bankalara ait makinelerden para çekilerek müşteri ile bankaların zarara uğratıldığı anlaşıldı.

Bu tespitin ardından 7 Ocak 2008 tarihinde operasyona başlayan polis, Sarıyer, Kadıköy, Beşiktaş ve Ümraniye ile Antalya'nın Manavgat ilçesinde önceden belirlenen adreslerde 7 kişiyi yakaladı.

Bu kişilerle birlikte, 2 dizüstü bilgisayar, 1 cep bilgisayarı, 1 uydu telefonu, 4 cep telefonu, 1 dijital fotoğraf makinesi, 10 GSM kartı, 52 banka kartı ve yapılan işlemlere ait banka dekontları ele geçirildi.

Gözaltına alınan 3'ü kadın 7 kişi, daha sonra adliyeye sevk edildi.

3 MİLYON 500 BİN YTL ZARAR

Polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre, şüpheliler, bu şekilde yaklaşık 2 bin 500 adet ATM kartını kopyalayarak, bankalar ile müşterileri 3 milyon 500 bin YTL civarında zarara uğrattılar.

Dolandırıcılığı organize ettiği ileri sürülen ve bir üniversitenin 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olan S.Ö', benzer suçtan 2006 yılında da yakalanarak konulduğu cezaevinde 9 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilerek, tutuksuz yargılanmıştı. Bu kişinin elde ettiği paraların bir kısmını lüks eğlence yerlerinde harcadığı bildirildi.

Yetkililer, gözaltına alınan şüpheliler arasında S.Ö'nün yanı sıra babası ve yeğeni ile 3 kadının da bulunduğu belirterek, Ö'nün değişik kentlerdeki ATM cihazlarından paraların çekilmesi için bazı kişilere komisyon verdiğini, çekilen paraları da bazı yakınlarının hesaplarına yatırdığını söylediler.

Olayla ilgili bazı hesaplara el konulduğuna dikkat çeken yetkililer, şüpheli Ö'nün İstanbul'da 3 ayrı lüks evde kaldığı ve uydu telefonu kullandığının anlaşıldığını anlatarak, ayrıca bu kişi tarafından alındığı sanılan bir de yat bulunduğunu ifade ettiler.

Yetkililer, söz konusu yata başka bir kişinin üzerine kayıtlı olduğu için el konulamadığını, ancak tespit çalışmasının sürdüğünü kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber