Polis Meslek Eğitimi Önlisans Programın mezunlarının hazırlık sınıfı sıkıntısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ocak 2008 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Polis Meslek Eğitimi Önlisans Programın mezunlarının hazırlık sınıfı sıkıntısı

İçişleri Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan 10 / 12 / 2002 tarihli protokole göre Polis Meslek Eğitimi Önlisans Programından mezun oldum. Bizlere bu imkanı tanıyan ve bunda emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım.

Polis Meslek Eğitimi Önlisans Programından mezun olduktan sonra Dikey Geçiş imkanından faydalanıp lisans tamamlamak istiyorum. Ancak yaptığım araştırmalar sonucunda Anadolu Üniversitesi tarafından Polis Meslek Eğitimi Önlisans Programı (aöf) mezunlarına bir yıllık bir hazırlık programı uygulandığı ve hazırlık sınıfını(4 fark dersi) başarı ile bitirdikten sonra 3.sınıfa kayıt yaptırabileceğimizi öğrendim. Ancak Polis Akademisi'ne bağlı, ön lisans düzeyinde eğitim veren 2 yıllık Polis Meslek Yüksek Okullarından mezun olan öğrencilere doğrudan 3.sınıfa kayıt hakkı verilmiştir.

Polis Akademisi'ne bağlı, ön lisans düzeyinde eğitim veren 2 yıllık Polis Meslek Yüksek Okullarından mezun olanlara tanınan Lisans Öğrenimine Hazırlık Programına Dahil Olmadan Üçüncü Sınıfına Doğrudan Kayıt hakkının Anadolu Üniversitesi Polis Meslek Eğitimi Önlisans programından mezun olanlara da tanınmasını istiyoruz. Bizlere uygulanan Hazırlık Programının kaldırılmasını ve mağdur olan tüm polis arkadaşlarımızın bu mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber