Kızılcahamam'daki polis katili şizofren çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2008 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit polis için tören düzenlenecek

Kızılcahamam'daki çatışmada şehit düşen polis memuru Gökhan Elbistan'ın için saat 14.30'da Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlenecek.

Kızılcahamam'daki çatışmada şehit düşen polis memuru Gökhan Elbistan'ın naaşı yapılan otopsinin ardından Adli Tıp Kurumu morgundan alındı. Polis memuru için saat 14.30'da Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde bir tören düzenlenecek.

ıÜüAnkara'nın Kızılcıhamam ilçesinde, bu gece polis ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayan bir otomobilden açılan ateş sonucu 1 polis şehit oldu, 1'i polis 2 kişi yaralanmıştı.


Şehit polisin babası da aynı yerde görev yapmış

Kızılcahamam'da ''dur'' ihtarına uymayan otomobilden açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Gökhan Elbistan'ın babası Veli Elbistan'ın 20 yıl önce oğlunun çalıştığı emniyet müdürlüğünde komiser olarak görev yaptığı öğrenildi.

Dün akşam Kızılcahamam'da ''dur'' ihtarına uymayan 34 MHM 67 plakalı araç sürücüsü Süleyman Y'nin kurşunlarına hedef olan polis memurlarından Gökhan Elbistan'ın (35) şehit olduğunu öğrenen baba Veli Elbistan, 20 yıl önce görev yaptığı Kızılcahamam'a geldi.

Kızılcahamam Emniyet Müdürlüğü'ne komiser olarak atandığında oğlu Gökhan Elbistan'ın 2 yaşında olduğu öğrenilen baba Veli Elbistan, yıllar önce görev yaptığı binada taziyeleri kabul etti.

Daha sonra eşi Menekşe Elbistan ile oğlunun evine giden Veli Elbistan, gelini ve torunuyla acısını paylaştı.

Gökhan Elbistan'ın ailenin tek çocuğu olduğu öğrenildi.

ACI HABERLE 2.5 YAŞINDAKİ KIZINA SARILDI

Bu arada eşinin silahlı çatışma sonrası yaralandığını ve hastaneye kaldırılırken şehit olduğunu öğrenen öğretmen Özlem Elbistan'ın aldığı acı haberle 2.5 yaşındaki kızı Ela'ya sarıldığı öğrenildi.

Eşinin mesai arkadaşları ve meslektaşları tarafından teselli edilmeye çalışılan Özlem Elbistan, kızıyla gözyaşlarına boğuldu.

ZANLI İFADE VERMİYOR

Öte yandan, saldırıda yaralı olarak yakalanan 34 MHM 67 plakalı otomobilin sürücüsü Süleyman Y'nin (40), ifade vermediği bildirildi.

Kaldırıldığı Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınan Süleyman Y'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olay sırasında araçta bulunun çocukları Senanur (11) ve Ahmet Muhittin'in (14) bilgisine başvuruldu.

Süleyman Y'nin eşinin bir süre önce evini terk ettiğini ve İstanbul'daki bir mezarlıkta bekçi olduğu öğrenildi.

Sabıka kaydı bulunmayan zanlının, Kazan ilçesi yakınlarında hız limitini aşarak radara yakalandığını ve bir kaç kilometre ilerideki ekiplerin ''dur'' ihtarı üzerine yavaşladığını kaydeden yetkililer, burada polis memurlarına hakaret ederek Kızılcahamam istikametine doğru kaçtığını bildirdi.

''ARAÇTA İKİ ÇOCUK VAR'' UYARISI

Kızılcahamam'daki polis ekiplerini uyaran ekipler, zanlının kaçtığı aracın özelliklerini bildirirken, ''araçta iki çocuk var'' uyarısında da bulunuldu.

Bölgede önlem alan sivil polis ekibinin ''dur'' ihtarına uymayan zanlının, silahla ateş açtığı, bunun üzerine çıkan çatışmada çocukların zarar görmesinden endişe eden polis ekiplerinin zanlının silahından çıkan kurşunların hedefi olduğu belirtildi.

Çatışmada yaralanan Gökhan Elbistan'ın yolda şehit olduğunu belirten yetkililer, İbrahim Şafak'ın ise İbn-i Sina Hastanesi'nde tedavi altına alındığını kaydetti.

Zanlı Süleyman Y'nin yaralı olarak yakalandığını ifade eden yetkililer, çocuklarının yara almadan kurtulduğunu belirterek, olay yerinde 50'den fazla boşkovan bulunduğunu bildirdiler.


Şehit polis için tören düzenlenecek

Ankara'nın Kızılcahamam İlçesi'nde dur ihtarına uymayıp ateş açan Süleyman Y.'nin daha önce de psikolojik tedavi gördüğü ve şizofren hastası olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren emniyet yetkilileri, şahsın herhangi bir sabıka kaydı olmadığını belirterek, "Uzun namlulu bir silahta bulunmadı" dediler. Polis barikatında bulunan polis memuru Gökhan Elbistan'ı öldüren, İbrahim Şafak'ı ise yaralayan Süleyman Y'nin (40) yanında 13 yaşındaki oğlu A.M.Y. ile bulunduğunu belirten emniyet yetkilileri, konuyla ilgili bilgilerin yanlış aktarıldığını ifade ederek, "Şahıs İstanbul Belediyesi'nde Mezarlıklar Müdürlüğü'nde çalışıyor. Eşiyle kavga ettikten sonra çocuklarını kaçırmaya kalkıyor. Eşi de polise ihbarda bulunuyor. Bunun ardından olaylar gelişti. Şahsın herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı yok" şeklinde bilgi verdiler. Dün gece saat 22.30 sıralarında Kızılcahamam İlçesi İstanbul Karayolu'nda meydana gelen olayda sadece bir silahın kullandığını da altını çizerek, "uzun namlulu bir silah yok" dediler. Süleyman Y.'nin ilk ifadesinde eşi ile kavga ettiğini bu nedenle çocuklarını yanına aldığını söylediği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber