Neden ortopedi teknisyeni alınıyorda, tekniker alınmıyor?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ocak 2008 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

LÜTFEN BU REZİLLİĞE Bİ ÇARE BULUN YARDIM EDİN!

KPSS' deki saçmalıktan bahsetmek istiyorum sizlere lütfen okuyun (350 kişi adına)

Ortopedi Teknikeri : Üniversitelerin 2yıllık Protez Ortez bölümünden mezun olan kişidir. Türkiye'de 6 Üniversitede bu bölüm bulunmaktadır. (1- Afyonkocatepe Üniversitesi, 2- Ankara Üniversitesi, 3- Dicle Ünv.,4- Hacettepe Ünv., 5- Eskişehir Osmangazi Ünv., 6-Trakya Ünv.) [Üniversite]

Ortopedi Teknisyeni : Sağlık meslek lisesidir ve Türkiye'de 2 adet lisedir. Biri İstanbul'da Bahçelievler de bulunmakta, diğeri ise Isparta Eğirdir S.M.L'dir. [Lise]

Ortopedi Teknikeri ve Teknisyeni Görevleri Aldığı Dersler: Üniversitesinde verilen eğitim lisesinde verilen eğitim aynıdır! Yapılan atölye işleri aynıdır, görülen dersler tamamen aynıdır.

Rezillik :

1. 4-10 Haziran 2007 tarihleri arasındaki kpss seçmelerinde 131 Ortopedi Teknisyeni (lise mezunu), 1 Adet Ortopedi Teknikeri (Üniversite) alımı yapıldı.

2. KPSS 2008/1 , 4 Ocak 2008 49 adet Ortopedi Teknisyeni (lise mezunu) alımı var. FAKAT Ortopedi Teknikeri (Üniversite) HİÇ ALINMADI.

BU İNSANLAR ÜNİVERSİTEYİ BOŞUNA MI OKUDULAR?

· Birçok arkadaş soruyor biz boşuna mı üniversite okuduk? Boşuna mı 2 yıl harcadık?

· Ailemizin bize 2 sene boyunca maddi destek sunduğu bölümleri boşa mı okuduk?

· Okurken kredi aldık geri ödemeleri çattı geldi yaklaşık 2.500YTL'lik geri ödemesi olan krediyi nasıl geri ödeyeceğiz keşke okumasaydık üniversite... V.b gibi daha birçok sıkıntı var sayın yetkili.

· Madem böyle bir sistem var liseden sonra üniversite okumayalım diyorlar neden üniversiteler var?

Bilmiyorum bu yazı sağlık bakanına ulaşır mı ihtimal düşük fakat bu yazıyı sağlık bakanına okutursanız " Üniversite mezunu varken neden lise mezununu tam 131 kat oranla daha fazla alıyorlar? 2.Alımlarda neden 49 kişinin 49 u da lise mezunu? Üniversite mezunlarından 1 kişi almak biraz saçma değil mi ya da hiç almamak? "

Bir mantıklı açıklaması varsa lütfen bize bildirin insanların emekleri boşuna gitmesin okumasınlar üniversite. Liseler sınavsız üniversiteye geçiyor, Normal liseler sınavla giriyorlar bu bölüme. Demek istediğimiz hep böyle olacaksa eğer bu bölümün üniversitesini okumamak istiyorlar. Lütfen ALLAH aşkına bize geri bildirim yapın Lütfen ve lütfen bu yazıyı, bu yazıda anlatılan yanlışlıklara bir çözüm bulun. Arkadaşım 89 puan aldı burdur da üniversitede devlet memuru oldu kendi branşı dışında o bile alınan 1 kişiden olamadı. Lise mezunları 66 puanla girdiler bu bölümlere ve 131 kişiden 11 kişi boşta kaldı gitmediler. o 11 kişi eğer üniversite mezunlarından alınsaydı emin olun ki dolardı o kadrolar. Şimdi o arkadaş kendi mesleğini yapmıyor almış olduğu 89 puanla, diğer arkadaşlarda yapmıyor kendi işlerini çok düşük puanlarla boş kalan 11 kişilik kadrolarda.

Mustafa DOĞAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber