Sosyal güvenlik açığının yedide biri vekillerden geliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ocak 2008 23:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal güvenlik açığı nedeniyle bu yıl bütçeye 30 milyarın üstünde ödenek konacak. ancak bu açığın dört milyarının nedeni eski-yeni milletvekillerine ödenen emekli maaşı

Taraf gazetesi yazarı Süleyman Yaşar'ın verdiği bilgilere göre 25 yıl çalıştıktan sonra emekli olan bir öğretmen 925 lira, bir mühendis 1.233 lira, bir avukat 983 lira alırken milletvekili tam 4.129 lira emekli maaşı alıyor. Üstelik bunun primini ödemeden alıyor.

Milletvekili emekli sayısının 5 bini bulduğunu belirten Yaşar, bunların dulları ve yetimleri ile birlikte sayının 10 bini aştığını belirtiyor.

Bütçeden sosyal güvenlik açığını kapatmak için yapılan ilave ödemelerin yaklaşık 4 milyar liralık bölümü "emekliliği hak etmemiş eski milletvekillerine" çeşitli yasalarla zaman içerisinde konulan ve prim karşılığı olmayan ödemelerden kaynaklanıyor.

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, yeni çıkacak sosyal güvenlik yasasına milletvekilleri için şimdi de ayrıcalıklı hükümler kondu. Artık 25 yaşında milletvekili seçilip dört yıl bu görevde kalan biri ömür boyu asgari ücretin üç katı makam tazminatı alacak. Üstelik emekli olup da çalışan vatandaşın emekli maaşı kesilirken, milletvekili emeklilerinin kesilmeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber