Öğretmen Özür Grubu Yer Değiştirmelerinde İki Önemli Değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığının pdf formatında yayımlamış olduğu 2008 yılı öğretmen özür durumuna bağlı yer değiştirme kılavuzunun internet sayfasına uyumlu halini dün yayımlamıştık. Kılavuzda, hizmet puanı ve hizmet süresinin hesaplanmasına esas tarih ile geçici görevlendirilen öğretmenler ve askerlik dâhil aylıksız izinli olanların yer değiştirme isteğinde bulunmasına ilişkin iki önemli değişiklik yapılmıştır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ocak 2008 09:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hizmet puanı ve hizmet süresi hesabında bakanlıktan yeni anlayış

Eski atama ve yer değiştirme dönemlerinde; İsteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemlerinde, hizmet puanının hesaplanmasında 30 Haziran, hizmet süresinin hesaplanmasında ise 31 Temmuz tarihi, taban alınırken. 2008 Yılı Öğretmen Yer Değiştirme Kılavuzu'nda ?2- Hizmet puanı ve hizmet süresinin hesaplanmasında dönemler itibarıyla, yarıyıl tatili ile yaz tatilinin son günü dikkate alınır.?

Hükümleriyle, hizmet puanının ve hizmet süresinin hesaplanmasında farklı tarihler yerine aynı tarihlerin baz alınması gerçekleştirilmiştir.

Tarihler şu şekildedir.

- Yarıyıl tatilinin son günü olan 8 Şubat 2008,

- Yaz tatilinin son günü olan 31 Ağustos 2008

Aslında; İkinci yarıyılın başladığı gün olan,

Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumlarında ikinci dönemin başlaması 11 Şubat 2008 Pazartesi

Yeni eğitim öğretim yılının başladığı gün olan,

Tarihlerinin Hizmet puanı ve hizmet süresinin hesaplanmasında dikkate alınması daha yerinde olacaktır


Askerde ve Aylıksız izinde olanlar yer değiştirme isteğinde bulunabilecek

2007 yılı Öğretmenlerin İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzunun ?3.3. Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici görevlendirilen öğretmenler ile askerlik dâhil aylıksız izinli olanlar, yer değiştirme isteğinde bulunamayacaklardır.? hükümleri doğrultusunda

1-Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici görevlendirilen öğretmenler,

2-askerde olanlar,

3- Aylıksız izinli olanlar,

Yer değiştirme isteğinde bulunamıyorlardı.

2008 Yılı Öğretmen Yer Değiştirme Kılavuzu'nda bu hükümler yar almadığından bu durumda olanlar artık yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber