'Sahte askerlik' çetesine darbe

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2008 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele birlikleri, Ankara ve İzmir'de eş zamanlı olarak düzenledikleri operasyonda, sahte belgelerle askerliğe elverişsiz raporu temin eden çeteyi çökertti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Ankara ve İzmir'de eş zamanlı olarak düzenledikleri operasyonda, Ankara-İzmir bağlantılı çalışan çek-senet tahsilatı, kamu görevlilerine rüşvetle iş yaptırma, sahte belgelerle bazı kişilere askerliğe elverişsiz rapor alma, tarihi eser ve silah kaçakçılığı ile uğraşan 10 kişilik bir çeteyi çökertti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucunda Ankara-İzmir bağlantılı çalışan Ali Ü. ve Enver Ü. kardeşler tarafından kurulan Ali Ü.'nün verdiği talimatlar doğrultusunda yasa dışı iş yapan bir örgütü tespit etti.

Sözkonusu örgütün çek ve senet tahsilatı yaptığı, hazırladıkları sahte belgelerle bazı şahıslara askerliğe elverişsiz raporu temin ettiği, İzmir'de kamuya ait bir yerin kendilerine kiralanması için söz konusu kurumdaki kamu görevlilerine rüşvet verme girişiminde bulundukları ve ayrıca, şahısların tarihi eser ve silah ticareti yaptığı bilgisine ulaşan polis ekipleri, Ankara ve İzmir'de eş zamanlı olarak "Baykuş" adı verilen bir operasyon düzenledi.

Operasyon sonrası sözkonusu örgütün lideri olan Ali Ü. ile birlikte Enver Ü., Namuk Ş., Ethem Ö., Serhan A., Rahmi A., Fikret Ç., Şahap G., Günay U., Murat Ö., Tolga G. ve Hasan Ç. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan kişilerle birlikte 3 adet tabanca, 7 şarjör, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet senet, 4 adet çek ele geçirildi. Yakalanan şahıslar emniyette yapılan sorğulamalarının ardından Tolğa G ve Günay U isimli şahıslar savcının talimatıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken diger şahıslar haklarında düzenlenen suç evrakları ile birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber