TOKİ talihlileri anahtarını almak için kuyruğa girdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2008 14:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Kayseri'ye yaptıracağı 840 konutun kura çekilişinde ev sahibi olan vatandaşlar, şimdi de başvuru kuyruğuna girdi.

TOKİ konutları için kura çekiminin sona ermesiyle birlikte sonuçlar, internet aracılığı ve asılan listelerle duyuruldu. Çekilişte, TOKİ'den ev sahibi olma hakkı kazanan vatandaşların listesi Orduevi Altgeçidi'ne asıldı.

Boş bir işyerinin camına asılan listelere bakmak isteyen vatandaşlar, altgeçide geldi. Listeleri dikkatle inceleyen vatandaşlardan bazıları sevindi. Bazıları ise ucuz ev sahibi olma hayalini başka zamana erteledi. Öte yandan, TOKİ'nin çekilişinde hak sahibi olanlar başvuru yapmaya başladı.

Yetkililerin verdiği ve başvuru şartlarının yer aldığı kağıdı alan hak sahipleri, alt geçitte uzun kuyruk oluşturdu. TOKİ'nin çekilişini kazanan hak sahipleri, Nüfus Müdürlüğü'nden onaylı vukuatlı nüfus kaydı, hane halkının gelirinin en fazla bin 90 YTL olduğunu gösteren belge, başvuru sahibi, eşi veya velayeti altındaki her hangi birinin çalışmıyorsa Emekli Sandığı, SSK, Bağkur'dan çalışmadığına dair belge, Melikgazi, Kocasinan, Hacılar, İncesu ve Talas Tapu Sicil Müdürlükleri ile belediyelerden emlak kayıtları olup olmadığını gösteren belgeyle müracaat etmeleri gerekiyor. Bir ay boyunca sürecek başvuru kabulu Orduevi Altgeçitinde devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber