Kızlar yatakhanesinde gizli kamera skandalı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2008 16:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hatay'daki Yayladağı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) kızların yatakhanelerinin bulunduğu bölüme gizli kamera konulduğu iddiaları üzerine soruşturma açıldı.

Edinilen bilgiye göre, 1 ay önce Yayladağı Kaymakamlığı'na gelen bir ihbar üzerine Kaymakam Süleyman Çelebi'nin talimatıyla 170'i kız 405 öğrencinin eğitim gördüğü YİBO'da inceleme yapıldı. İncelemede kameralar sökülerek bağlı olduğu bilgisayara el konuldu.

Müfettiş inceleyecek

Çelebi'nin isteği üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlattı. Yayladağı Kaymakamı Süleyman Çelebi, kameraların yatakhanede fark edilmeyecek bir noktada olduğunu kayıt yapılıp yapılmadığının müfettiş incelemesi sonucu ortaya çıkacağını söyledi.

"Dolapları görecek şekilde"

Milli eğitim müfettişleri, kamera görüntülerini incelerken il milli eğitim müdürlüğü yetkilileri kameraların iki yıl önce yatakhanedeki öğrenci dolaplarında hırsızlık olaylarının meydana gelmesi üzerine yerleştirildiğini, pansiyonda sadece dolapları görecek şekilde monte edildiğini, ayrıca dış cephe, koridorlar, çamaşırhane, kalorifer dairesinde olduğunu kaydetti.

"Hırsızlığı önlemek için"

Kameraların gizli olmadığını, okuldaki öğretmen ve öğrencilerin de bu durumu bildiğini savunan yetkililer, "Hırsızlığı önlemek için yapılmış bir şey. Bir art niyet aranmaması gerek. Müfettişler, soruşturmayı tamamlamak üzere" diye konuştular.

"Caydırıcı unsur"

Okul yöneticileri de, bir kaç hırsızlığı önlemek için dolapları gören kamera yerleştirildiğini ve öğrencilere "Buraya kamera koyuldu. Kıyafetlerinizi odalarınızda değiştirin' denildiğini, kameranın caydırıcı unsur olarak konulduğunu ve kayıt yapmadığını ifade etti.

"Çelebi'nin şoförü komplo yaptı"

Olayın ortaya çıkmasının ardından ilçede farklı iddialar da ortaya atıldı. Olayın Çelebi'nin şoförünün etkisi ile düzenlenen bir komplo olduğu öne sürüldü. İlçede yayılan söylentilerde Çelebi'nin Eylül 2007'de bir gece kentten iki kilometre uzaktaki YİBO'nun bahçesine şoförü ve korumasıyla birlikte geldiği ve bir tenekeyi hedef yaparak tabancayla ateş ettikleri iddia edildi. Bu bölgeyi kaydeden bir kamera olabileceği düşüncesiyle kameralara el konulduğu öne sürülürken adının açıklanmasını istemeyen bir kişi de şunları söyledi:

Aşçı da varmış işin içinde

"Okulun aşçısı depodan et çalarken kameraya kaydedilmiş. Bu kişi de kaymakamın şoförünün akrabası. Şoför, aşçının görüntülerini ele geçirmek için Çelebi'yi 'silah sıkarken güvenlik kamerasına yakalanmış olabiliriz' diye uyarmış. Kaymakam da okula gelip kameraları söktürüp 'yatakhanede gizli kamera var' diyerek tutanak tutturmuş."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber