Sağlık personelinin üst aramada görevlendirilmemesine ilişkin mahkeme kararı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ocak 2008 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Sağlık-Sen, Göynük Kaymakamlığınca cezaevinde üst araması yaptırılan üyesi için açtığı davayı kazandı. Kaymakamlık artık sağlık çalışanlarını üst aramakla görevlendiremeyecek.

Göynük 51 No'lu Aile Hekimliği'nde ebe olarak görev yapan sendika üyesi, cezaevinde üst araması aramakla görevlendirildi. Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi ise hukuka aykırı olarak yapılan bu görevlendirmenin iptali için Sakarya 2. İdare Mahkemesinde dava açtı. Davayı görüşen Mahkeme, İl İdaresi Kanununda kaymakamın ilçede teşkilatı ve görevli memuru bulunmayan işleri, bu işlerin yürütülmesiyle yakın ilgisi bulunan bir idare veya daire başkanlığından isteyebileceği yönünde hüküm bulunduğunu, ancak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 45. maddesinde de hiçbir memurun sınıfı dışında çalıştırılamayacağının hüküm altına alındığını ifade ederek görevlendirmeyi iptal etti.

TÜRK SAĞLIK-SEN BU TÜR GÖREVLENDİRMELER YAPILMAMASI İÇİN BAKANLIĞA VE VALİLİKLERE YAZI YAZDI

Türk Sağlık-sen Genel Merkezi'nin Bakanlıkla gerçekleştirdiği kurum idari kurullarında aldığı karar gereği Sağlık Bakanlığı 2005 yılında bir genelge yayınlayarak personelin üst arama görevlisi olarak çalıştırılmamasını istemişti. Ancak yinede bazı yerlerde kaymakamlıklar tarafından bu tür görevlendirmeler yapılmakta...

Mahkeme kararı sadece dava konusu edilen üyemizin görevlendirilmesiyle ilgili olduğu için başka yerlerde çalışan sağlık personelini kapsamıyor. Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, tüm üyelerinin ve sağlık çalışanlarının bu tür hukuksuz görevlendirmelere maruz kalmaması için de bir dizi girişimlerde bulundu.

Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığına bir yazı yazan sendikamız, 2005 yılında yayınlanan 79 sayılı genelgenin ve Türk Sağlık-Sen'in kazandığı davanın Valiliklere gönderilerek, sağlık çalışanlarının görevleri dışında çalıştırılmaması için uyarıda bulunmasını istedi.

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi ayrıca valiliklere de bir yazı yazarak Bakanlığın genelgesini ve Göynük'te kazandığımız davayı hatırlattı. Bu çerçevede kaymakamlıkların uyarılmasını isteyen Türk Sağlık-Sen, aksi durumda açılacak davalar nedeniyle kamunun zarara uğrayacağını belirtti. Türk Sağlık-Sen, gerekli uyarıların yapılmayarak bu tür durumların yaşanması durumunda konuyu yakından takip ederek yargıya taşıyacağını da ifade etti.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber