Yaşar Nuri Öztürk, Yaşar Okuyan'ın partisi ile birleşiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2008 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HÜRPARTİ ve HYP birleşiyor

Yazıcıya

Gönder!

Arkadaşına

Gönder!

Yorum Yaz

Ankara - HÜRPARTİ ve Halkın Yükselişi Partisi'nin (HYP) aldığı birleşme kararı doğrultusunda, yasal prosedürü tamamlamak üzere yarın HYP'nin olağanüstü kongresi toplanacak.

HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, iki partinin birleşmesi doğrultusunda alınan karar uyarınca, partisinin 29 Aralık'ta olağanüstü kongresini yaptığını bildirdi.

Bu kongrede, birleşme kararı aldıklarını ve bunun HYP'nin çatısı altında gerçekleşeceğini olacağını kaydeden Okuyan, yasal prosedürü tamamlamak üzere yarın sabah da HYP'nin olağanüstü kongresinin toplanacağını söyledi.

Okuyan, "Yeni bir siyasi oluşum için ilk adımı atmış olacağız. Yeni bazı siyasi parti ve grupların da katılımıyla partinin ismi, amblemi ve yetkili kurullarının tümden değiştirilmesi de söz konusu. Yeni sadece iki parti ile sınırlı kalmayacak bir hareket planlıyoruz" dedi.

Okuyan, yarın öğleden sonra yapılacak olan MKYK toplantısı öncesinde HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk ile ortak bir açıklama yapacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber