Milletvekilinin paralarını da iç eden bankacıya gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2008 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde bir banka şubesinde görevli Ö.Ö. ve işadamı S.B., görevi kötüye kullanmak ve tehditle para almak suçlarından tutuklandı. Bankacı Ö.Ö.'nün, aralarında CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün de bulunduğu işadamı ve esnaf adına usulsüz kredi çekip, hesaplarını kullandığı iddia edildi. Ö.Ö.'nün, müşterileri adına yaklaşık 4.5 milyon YTL kredi çektiği anlaşıldı.

Olay, iki hafta önce Çaycuma Küçük Sanayi Sitesi'nden bir esnafın, bir bankanın Çaycuma Şubesi'ne ticari kredi çekmek için başvurmasıyla ortaya çıktı. Adı açıklanmayan esnaf, söz konusu bankadan kredi çekemeyince bir başka bankaya giderek kredi kullanmak istedi. Burada memurun, ?Başka bir bankadan 100 bin YTL kredi kullanmışsınız. Bu şartlarda kredi veremeyiz'' sözüyle şaşıran esnaf, soluğu ilgili bankanın Çaycuma Şubesi'nde aldı.

Müfettişlerin yaptığı araştırmada söz konusu bankanın Çaycuma Şubesi'nde ticari kredilerden sorumlu Ö.Ö.'nün, CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün hesabındaki parayı kullandığı, bazı işadamı, esnaf ve tüccarın adına ticari kredi kullanarak, bankanın başka müşteri hesaplarına aktardığı belirlendi.

Polis, Ö.Ö. ile kendisini tehdit ederek hesabına para yatırtan işadamı S.B.'yi gözaltına aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından 4 gün önce adliyeye sevk edilen Ö.Ö. ?görevini kötüye kullanmaktan', işadamı S.B. ise ?tehdit yoluyla para almak' suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bankadaki 110 bin doları usulsüz kredi işinde kullanılan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, ?Evet 110 bin dolarım kullanılmış. Mahkeme süreci devam ettiği için bu konuda ayrıntılı konuşmayacağım. Banka, mağduriyetimizi karşılayacak'' demekle yetindi. Olayla ilgili soruşturma evam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber