Sosyal Güvenlik Yasa tasarısına karşı eylemler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2008 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş, DİSK, KESK ve Türkiye Kamu-Sen'in aralarında bulunduğu emek ve meslek örgütleri, "Sosyal Güvenlik Reformu"na yönelik eleştiri ve taleplerinin dikkate alınması için yarından itibaren bir dizi eylem gerçekleştirecek.

Türk-İş, "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" hakkındaki görüşlerini kamuoyu ile paylaşmak ve hükümetin dikkatini çekmek amacıyla yarın saat 12.00'de ülke genelinde, bölge ve il temsilciliklerinde basın toplantıları düzenleyecek.

Basın toplantılarının ardından, bölge temsilcileri, bağlı illerindeki şube başkanları ile birlikte AK Parti İl Başkanlıklarını ziyaret edecek ve tasarı ile ilgili Türk-İş'in görüş ve taleplerini iletecekler.

Ziyaretlerde, AK Parti yöneticilerine, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantısında yaptığı konuşma metni sunulacak.

Ayrıca Türk-İş Genel Merkezi'nde de bir basın toplantısı düzenlenerek konfederasyonun konuyla ilgili görüşleri kamuoyu ile paylaşılacak.

TBMM'YE YÜRÜYECEKLER

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, BASK, TEB, TDHB'nin oluşturduğu "Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu", yarın başlayacak ve 17 Ocakta Ankara'da sona erecek "Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek İçin Yürüyoruz" başlıklı bir yürüyüş gerçekleştirecek.

Yürüyüş, İstanbul ve İzmir'de yapılacak açıklamaların ardından iki kolda gerçekleştirilecek. Katılımcı örgütlerin genel başkanlarının da yer alacağı İstanbul kolu, Gebze'de Birleşik Metal-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Acerer Döküm Fabrikası'nda grevdeki işçileri ziyaret edecek. İstanbul kolu, ayrıca Kocaeli'nde "sendikal örgütlenme gerekçesiyle" işten çıkarıldıkları için bir süredir eylemde olan Kalibre Boru işçileriyle fabrika önünde bir araya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber