Öğrenci affı bekleyenler internette örgütlendi

Haber Giriş : 14 Ocak 2008 15:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yeniden eğitim hakkına kavuşabilmek için ?öğrenci affı' bekleyen mağdurlar iktidarın seçim öncesi verdiği vaatleri gerçekleştirmesini bekliyor. İstanbul'da ?Öğrenci Affı' paneline katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ?Eğer seçilip meclise girersek bu konuda size yardımcı olacağımıza dair söz veriyorum' sözünü hatırlatan ?www.af2007.com' portalı, iktidar tarafından öğrenci affı konusunda adım atılmamasından şikayetçi.

ANKA'ya açıklamada bulunan www.af2007.com portal kurucuları, yeniden eğitim hakkına kavuşabilmek için mücadele ettiklerini vurguladılar. Portal kurucuları, seçim öncesi düzenledikleri panele katılan ve kendilerine af sözü veren AKP milletvekillerinin sözlerini tutmamasından şikayet ederek, "Verilen sözlerin tutulma vakti gelmedi mi?" sorusunu sordular.

BİZ KANDIRILDIK MI?

Eğitim hakları için mücadele eden öğrenciler olarak İstanbul'da Öğrenci Affı'nın konuşulacağı bir panel düzenlediklerini ve panele Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, AKP Grup Başkan Vekili İrfan Gündüz ile Milletvekili Ali İbiş'in katıldığını anlatan portal kurucuları, "Panelde konuşan Sayın Günay, af isteyen öğrencilere ?Siz yüksek öğrenime devam etme hakkı istiyorsunuz, elbette okumak siz Türk gençlerinin tabii hakkıdır. Haklı mücadelenizde sizin yanınızdayız. Eğer seçilip meclise girersek bu konuda size yardımcı olacağımıza dair söz veriyorum' demişti. Verilen sözlerin tutulmasının zamanı gelmedi mi, yoksa bizler kandırıldık mı" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber