'Kaymakam baskısı ilçeyi doktorsuz bıraktı' iddiasına açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2008 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAYMAKAM MURAT KAHRAMAN'IN AÇIKLAMASI

14.01.2008 tarihinde yayınlanan yazınızda şahsım ve Makamım hakkında bir takım asılsız iddialar ileri sürülmüştür.

Çalıştığım süre içerisinde her doktora hakaret ettiğim tamamen gerçek dışıdır. Sağlık Grup Başkanı ile yaşanan hakaret olayı tamamen bir iftiradır ve kendiside (7) yedi tane şahidim olduğunu öğrendiğinde hatalı olduğunu fark ettiğinden dolayı ertesi gün şahsımdan Makamımda Özür dilediği için Bozkır Cumhuriyet Başsavcılığına yapmış olduğu şikayetinden tamamen vazgeçmiştir. Ayrıca kendisinin sağlık hizmetlerini aksattığım gibi gereksiz ve saçma bir iddia ileri sürmüştür.

Kaymakamlığın asli görevi ilçelerde kamu düzenini, kamu güvenliğini sağlamak, iş ve işlemlerde etkin ve verimli bir iş ortamı sağlamaktır. Doktor Muharrem ATASEVER şahsıma yönelik olarak kendisine sık sık Makamıma çağırdığını, sağlık hizmetlerinin aksattığımı ileri sürerek kendisinin doktor sıfatının yanında Sağlık Grup Başkanı ve dolayısıyla İlçe İdare Şube Başkanlarından İlçedeki iş ve işlemler ayrıca sorunlar hakkında bilgi istemesi en asli görevidir. Bu bakımdan kendisinden Makamıma çağırarak bilgi isteyebilirim ayrıca kendisini günde üç defa çağırdığım ve kapımda uzun süre beklettiğim tamamen yalandır. Kendisine bu iddiasıyla ilgili olarak tazminat davası açılacaktır.

Ayrıca Doktor Tuba CEYLAN' ın iddiasına şu cevabı verebilirim: Kendisi çalıştığım süre içerisinde otıız(30) günlük rapor almıştır ve aldığı raporu sağlık grup başkanına (2) iki gün sonra iletmiştir. Bu iki gün zarfında görevine gelmemiştir ve sağlık grup başkanına bilgi vermemiştir. Acılan soruşturmayı Sağlık Grup Başkanı Dr. Muharrem ATASEVER yürütmüştür ve Makamımıza uyarı cezası teklif etmiştir ve uyarı cezası, ile cezalandırılmıştır. Daha sonra kendi, isteğiyle Akören İlcesine geçici olarak görevlendirilmiştir ve üç ay sonra Ahırlı Sağlık Grup Başkanlığına istifa dilekçesini bırakmıştır.

Doktor Uğur AKMAN İlçemiz Akkise Beldesinde sözleşmeli doktor olarak çalışmakta iken beraber çalıştığımız (7) yedi ay süre içerisinde (65) altmışbeş gün rapor kullanmıştır. Daha sonra .. Parti İl Genel Meclisi Üyesi yaşar ÖZBAKIR' dan edindiğim bilgiye göre bu raporları TUS sınavı hazırlanmak için aldığını, Akkise Beldesinde iş yükünün fazla olduğu için istifa edeceğini öğrendim. Kendisini şahsi olarak hiç tanımamaktayım.

Ayrıca muhtarlara baskı yaptığım gibi bir iddia mevcuttur. İlçemizde muhtarlarımız hiçbir baskı görmemişlerdir. İsmi geçen muhtarların imzaları ve kendi beyanları aşağıda belirtilmiştir. Karacakuyu Köyü Muhtarı Muhterem YİLMAZ' in beyanına göre: "Ben Kaymakam Bey'den resmen yada sözlü bir yasaklama duymadım. Basında ismimiz kullanılarak çıkan yazıyı tekzip etmezse Zaman gazetesi hakkında tazminat davası açacağım" dedi. Ayrıca Karacakuyu Köyü Muhtarı "İlçemizde huzuru kimsenin bozmaya hakkı, yoktur," dedi.

Aynı şekilde Çiftlik Köyü Muhtarı Mustafa KORKMAZ' da Karacakuyu Köyü Muhtarı ifadelerine katılarak iddiaların asılsız olduğunu beyan etmiştir. Çıkan haberin tekzip edilmemesi durumunda ilgili gazete aleyhine tazminat davası açacaklarını beyan etmiştir.

14.01.2008

Muhterem YILMAZ ----Mustafa KORKMAZ---- Murat KAHRAMAN

Karacakuyu Köyü---- Muhtarı Çiflik Köyü Muhtarı -----Ahırlı Kaymakamı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber