Gökçek TIR'larla Ankaralı'ların nabzını tutucak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2008 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "mobil referandum aracı" ile Başkentliler'in nabzını TIR'la tutacak. Peki, halka hangi sorular sorulacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 8 Ocak'ta ihalesi gerçekleştirilen "mobil referandum aracı" ile Başkentliler'in nabzını TIR'la tutmaya hazırlanıyor.

1994 yılından bu yana Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Gökçek, geçtiğimiz yıl yapılan Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde anketler düzenleyerek seçim sonuçlarını tahmin etmeye çalışmıştı. Gökçek bu kez de Ankara'da yapmayı düşündüğü icraatlar için referandum TIR'ları ile vatandaşın fikrini almayı planlıyor. Halkın nabzını tutacak TIR ile ilgili İHA'ya bilgi veren Gökçek, "Ankara'da yapacağımız pek çok işi bundan böyle bu TIR'lar aracılığıyla vatandaşa duyuracağız ve onların fikrini soracağız" dedi.

Belediyenin kanunla belirlenmiş görevleri arasında kamuoyu yoklaması yapmak olduğunu anımsatan Gökçek, alınacak TIR'ın hizmetini şöyle anlattı:

"Örneğin, Altındağ ilçemizde bir hizmet yapılacak. Araba o bölgeye gidecek, orada halk ankete katılacak ve kanaatini yansıtacak. Böylece biz bu araç sayesinde halkın eğilimlerini öğreneceğiz. Mesela belediye yatırımlarını halka sorarak yapacağız. Örneğin bir bölgeye park yapacağız bunu halka soracağız. Park mı istiyorlar spor sahası mı istiyorlar diye".

Anket arabasının Türkiye için bir ilk olduğuna dikkati çeken Gökçek, halka çeşitli alternatifler sunarak önce hangisinin gerçekleşmesini istediklerini soracaklarını belirtti. Gökçek, vatandaşların oyunun elektronik ortamda kullanacağını kaydederek, kamuoyunun nabzını tutmak ve daha iyi hizmet vermek adına bu aracı satın aldıklarını sözlerine ekledi. Gökçek'in gerçekleştirdiği 'Mobil Referandum' ihalesinde belirtilen kalemleri 6 ay içinde tamamlanarak belediyeye teslim edilmesi gerekiyor. İhalede, uygulanacak sistemin bir parçası olarak dizüstü bilgisayar ve GPRS modem yazılımının yanı sıra, plazma ekran, LCD ve LED ekran, DVD oynatıcı, televizyon, video dağıtım ünitesi ve TIR çekici de alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber