Yönetici atamaları 17 başlıkta Bakan Çelik'e soruldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ocak 2008 00:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. 15.01.2008

Muharrem İNCE
Yalova Milletvekili

Daha önceki soru önergelerime de verilen cevaplar sonucunda 13.04.2007 tarihli MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliğine göre 14.470 civarında atama yapıldığı yapılan bu atamaların Danıştay kararları doğrultusunda geri alındığı anlaşılmaktadır.

Son zamanlarda medyaya yansıyan açıklamalarınızda yeni Yönetici Atama Yönetmeliği çalışmalarının son aşamaya geldiği tarafınızdan ifade edilmektedir.

1- Yeni yönetici atama yönetmeliğinde sınav hususunun yer almayacağı doğru mudur?
2- 1999 yılından sizin Bakan olduğunuz döneme kadar okul müdürlerinin seçiminde Müdürlük için Seçme Sınavı esas iken bakanlığınız döneminde 2004 yılında çıkarılan yönetmelikte Müdürlük için sınavı kaldırarak Müdür Yardımcılığı için sınav getirmenizin gerekçesi nedir?
3- Müdürlük için kaldırdığınız sınav uygulamasından sonra Sözlü Sınav, Mülakat gibi uygulamalar için verilen Danıştay'ın iptal kararları incelendiğinde Müdür Yardımcılığı için yapılan seçme sınavı da dahil olmak üzere Sınavlar konusunda en küçük iptalin söz konusu olmadığı yargı kararlarında ağırlıklı olarak Takdir Puanı, Mülakat ya da Sözlü Sınav gibi subjektif kriterler nedeniyle iptallerle karşı karşıya kaldığınız halde Sınav Uygulamasından vazgeçmenizin sebebi nedir?
4- Sınavın yararlı olmadığını düşünüyorsanız 2004 yılında Seçme Sınavı, 2006 yılında ise Seçme ve Düzey Belirleme Sınavlarını koymanızın sebebi nedir?
5- 8.500 adayın sınav ücretini ödeyerek 04.03.2006 tarihli Yönetmelik hükümlerine göre 30.06.2006 tarihinde yapılan Müdürlük için Düzey Belirleme Sınavı katılan öğretmenlerin bu sınavlarının hiçbir geçerliliği bugüne kadar olmadığına göre bu yönetmeliğe göre de olmayacaksa sınav ücretlerini iade etmeyi düşünüyor musunuz?
6- Yeni çıkaracağınız yönetmelikte bu sınavla ilgili bir düzenleme var mıdır? Yani bu öğretmenlerin sınavlardan aldıkları puanın bir değeri olacak mıdır?
7- Müdürlük için Düzey Belirleme Sınavına 04.03.2006 tarihli yönetmelik hükümlerine göre daha önce Kurucu Müdürlük ya da Müdür Yetkili Öğretmenlik yapmış olanların katılmalarına müsaade edilmemesinin gerekçesi nedir? Yeni yönetmelikte bu sınav değerlendirilecekse bu öğretmenlerimizin durumları ne olacaktır?
8- Daha önce Kurucu Müdürlük ya da Müdür Yetkili Öğretmenlik yapmış olup sınava katılmalarına müsaade edilmeyen bu öğretmenlerimize yönetici olabilmeleri için yeni çıkarılacak olan yönetmelikte bir hüküm düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bu hüküm hangi doğrultuda olacaktır?
9- 04.03.2006 tarihli yönetmeliğe göre 30.06.2006 tarihinde yapılan Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavına daha önce Kurucu Müdürlük ya da Müdür Yetkili Öğretmenlik yapmış olanların katılmalarına müsaade edilmemiştir. Bu öğretmenlerimizden şu Müdür Yardımcısı olmak isteyenler bu sınava alınmadıklarına göre yeni yönetmelikte o dönemde yapılan sınava göre Sınavı Kazananlara bir öncelik verilirse sınava girmek istedikleri halde alınmayanlara haksızlık yapılmış olmayacak mıdır? Bu çelişkiyi gidermeyi düşünüyor musunuz?
10- 2005 ve 2006 yıllarında yapılan Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavlarını kazanan öğretmenlerimiz; yönetmeliklerin yanlış ve yanlı uygulamalara dayalı çıkarılması nedeniyle Danıştay tarafından iptal edilmesi sonucunda yönetici olamamışlar, bir kısmının sınav geçerlilik süresi dolmuş bir kısmının da dolmaktadır. Bu sınavların geçerlilik süresinin uzatılması düşünülmekte midir?
11- 2005 yılında yapılan sınavda bazı soruların yanlış olduğu ve Danıştay tarafından İptal edildiği doğru mudur?
12- Doğru ise bu sınav sonuçlarında kazananların puanlarının yeniden hesaplanması yönünde bir çalışmanız bulunmakta mıdır?
13- 2005 Sınavının iptali yönünde Danıştay tarafından verilen mahkeme kararı Bakanlığınızca uygulanmış mıdır? Uygulanmışsa nasıl bir uygulama yapılmıştır?
14- Yeni yönetmelikte sınavın değil alınan ödüllerin ön planda olacağı doğru mudur?
15- Bakanlığınızca sendikalara gönderilen yönetmelik taslağında Alınan ödüllerin son 3 yılda alınmış olmasındaki mantık nedir? Bu kadrolaşma yolunda attığınız yeni bir adım mıdır?
16- İLSİS kayıtlarına göre göreve başladığınız günden bugüne kadar Teşekkür, Takdir ve Aylıkla ödül alan öğretmen sayısı nedir? Bu sayının yıllara ve öğretmenlerin üye oldukları sendikalara göre dağılımı nedir?
17- Yeni yönetmelik ne zaman yürürlüğe girecektir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber