Çalışanlar parmak izinden takip edilecek!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2008 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Akçay Belediyesi, çalışanların çalışma saatlerine uyup uymadığını izleyebilmek için ?Parmak izli mesai' uygulaması başlattı.

Belediye merkez hizmet binası, itfaiye amirliği ve ulaştırma, bakım-onarım birimine kurulan sistemle, çalışanlar mesai başlangıç ve bitiminde parmak izlerini okutacak. Böylelikle çalışanların çalışma saatlerini aksatıp aksatmadığı, işyerlerini izinsiz olarak terk edip etmediği, belediye başkanı ve daire amirlerince hem anında, hem de daha sonra cihazın bağlı olduğu bilgisayardan alınacak raporlarla sürekli olarak izlenip denetlenebilecek.

Belediye çalışanlarıyla birlikte ilk uygulamayı bugün başlatan Akçay Belediye Başkanı CHP'li Cahit İnceoğlu, ?Biz dört yıllık bir belediyeyiz. Ancak 40 yıllık belediye gibi çalışmak zorundayız. O nedenle kaybedecek hiç zamanımız yok. Çalışırken disiplinli, planlı ve programlı olmalıyız. Yeni kurduğumuz bu personel izleme sisteminin iş verimini arttırmasına ve çalışma disiplininin pekiştirilmesine önemli bir katkı sağlayacağını umuyorum'' dedi.

Başkan Cahit İnceoğlu, geçtiğimiz yıl da çalışma birimlerine kamera sistemi kurdurmuş, Belediye Başkanlık Makamı ve Belediye Meclis Salonu'nu kameralı sistemle internet üzerinden isteyen herkesin izlemesine açmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber