İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ali Yalçın: Sendikacılık özen, sendikalılık önem kazandı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: Bu sözleşmede olduğu gibi bundan sonraki sözleşmelerde de toplu sözleşme ikramiyesi kısmına yüklenecek,sendikalı/örgütlü olmanın önemini daha da artıracağız

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Eylül 2021 22:50, Son Güncelleme : 17 Eylül 2021 07:54
Ali Yalçın: Sendikacılık özen, sendikalılık önem kazandı

Yalçın, Menteşe Öğretmenevi Salonu'nda Muğla Eğitim-Bir-Sen üyeleri ile bir araya gelerek 6. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında elde edilen kazanımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yalçın'ın açıklaması:

400 TL toplu sözleşme ikramiyesi zammı ile sendikalı sendikasız arası farkta çok önemli mesafe alınmıştır.

Sendikalı olan 2022'de yılda en az 1600 TL fark alacak.2023 sonunda bu fark yıllık 2000 TL'yi aşacaktır. Bu son derece kıymetlidir.

Bu sözleşmede olduğu gibi bundan sonraki sözleşmelerde de toplu sözleşme ikramiyesi kısmına yüklenecek, sendikalı/örgütlü olmanın önemini daha da artıracağız.

İşçi sendikacılığında örgütlü olanı koruyan, örgütlülüğü kollayan dayanışma aidatı, memur sendikacılığında da hissedilecek.

Toplu Sözleşme Hakkı, Memur-Sen'in mücadelesi ile alınmıştır. 6 toplu sözleşmenin 2'sinde mutabakata varılamamış,4'ünde mutabakat sağlanmıştır.

Toplu sözleşmelerde ürettiğimiz 258 kazanım bu toplu sözleşme de 92 yeni kazanımla 350'ye ulaşmıştır.87 kazanımda da ilave artış olmuştur

"Eğitim-Bir-Sen Kazanımları Broşürü" incelediğinde bile sadece bir hizmet kolu sözleşmesinde "21 Yeni Kazanım" olduğunu göreceğiz.

Hizmet Kolu Kazanımlarımızın afişleri sahaya ulaşmış, broşürleri yola çıkmıştır.

Muğla Teşkilatımıza toplantıyı tertibi için teşekkür ediyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber