İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretim görevlisi alımında noterlik belgesi isteyen üniversite!

Düzce Üniversitesi Hukuk Bölümü Adalet Programı Öğretim Görevlisi alımında başvuruları sınırlandırmak için ilgisiz olarak "Noterlik Belgesi" istedi!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Eylül 2021 16:00, Son Güncelleme : 20 Eylül 2021 10:50
Öğretim görevlisi alımında noterlik belgesi isteyen üniversite!

Düzce Üniversitesi tarafından Akçakoca Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Adalet programına 1 (bir) öğretim görevlisi almak için ilana çıkmıştır. İlana başvuracak adaylarda; "Hukuk Fakültesi mezunu ve Özel Hukuk Anabilim Dalında Tezli Yüksek Lisans yapmış olmak. Noterlik belgesine sahip olmak" şartı aranmıştır.

Takipçilerimizden gelen bildirimlerde, "NOTERLİK BELGESİNİN" öğretim görevlisi kadrosuna başvuruyu sınırlandırdığı ve Öğretim Görevlisi olarak atanacak adaylar için herhangi bir yetkinlik ölçüsü olmadığı ifade edilmektedir.

Her Hukuk Fakültesi mezununun Adalet Bakanlığına başvurmak suretiyle alabildiği Noterlik Belgesinin Hukuk alanında Lisans ve Yüksek Lisans yapma şartı aranan öğretim görevlisi kadrosuna başvuruda özel şart olarak aranması akla ve mantığa sığan bir durum olmadığı gibi ne bir kalite ölçüsü ne de tecrübeyi belgeleyen bir durumdur! Olsa olsa yapılacak olan alımın kişiye özel bir alım olduğunun ilanıdır. Bunu burada yazdığımız gibi ön değerlendirme sonuçlarının duyurulması ile yine haklı çıktığımızı yeniden gündeme getireceğiz.

Son olarak görüldüğü üzere pişmiş aşa tuz katan cinsten tamamen üniversitenin almayı planladığı kişiye avantaj sağlamak ve rekabeti azaltmak için koyduğu bu şartı hiç gecikmeksizin İPTAL etmesini öneriyoruz!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber