İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Yazıcı: Kimse eğitim hakkından mahrum bırakılmasın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2008 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Hükümetin türban konusunda spesifik bir çalışması olmadığını bildirerek, ''eğitim ve öğretim hakkı, en temel haklardandır. 'Hiç kimse bu hakkından mahrum bırakılmasın' düşüncesindeyiz'' dedi.

Yazıcı, TBMM Adalet Komisyonuna gelişinde gazetecilerin türban ve anayasa değişikliği konusundaki sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''türban konusunda yasal bir çalışma yapılıyor mu?'' sorusunu Yazıcı, ''Hayır... Türban konusunda öyle spesifik bir çalışma yok. Anayasa ile ilgili bir çalışma var. O da yakında kamuoyuna açıklanacak'' diye cevapladı.

Toplumun değişik kesimleri, meslek kuruluşları ve ilgililerin yeni anayasa değişikliğini tartışacaklarını ifade eden Yazıcı, daha sonra da bu konudaki metnin teklif haline getirileceğini söyledi.

''Hükümetin bu konuda kafasındaki düşünce tam olarak nedir?'' sorusunu da Yazıcı, şöyle yanıtladı:

''(Hükümetin kafasında böyle belli bir konuya ilişkin spesifik bir düşünce var) demem söz konusu değil. Ama biz başından beri 'üç Y ile mücadele edeceğiz' dedik. Bunlar, Yoksulluk, Yasaklar ve Yolsuzlukla mücadele... Dolayısıyla bu üç 'Y' mücadelemiz kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.''

Türban konusundaki bir değişikliğin anayasa taslağında yer alıp almayacağının sorulması üzerine de Yazıcı, ''bu konuda netleşmiş bir durum yok. Ama bu ülkede yasaklar olmasın, herkes özgürce hareket edebilsin, kavga etmeden, itişmeden herkes özgürce davranabilsin... Hele hele eğitim ve öğretim hakkı, en temel haklardandır. Hiç kimse bu hakkından mahrum bırakılmasın düşüncesindeyiz'' dedi.

Yazıcı, bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yurtdışından döndükten sonra yeni anayasa taslağının açıklanacağı yolundaki haberleri hatırlatması üzerine de ''Bunu Hükümette konuşmuş değiliz. Başbakanın programı içindedir. Fazla sürmez, yakında açıklanır'' diye konuştu.

CHP ve MHP grup toplantılarında Başbakan Erdoğan'ın türban konusundaki sözlerine tepki geldiğinin hatırlatılması üzerine de Yazıcı, şunları söyledi:

''Bu tepkileri doğal karşılamıyorum. Çünkü Türkiye'nin en büyük sorunu bana göre, muhalefet partilerinin proje üretemeyişleridir. Hiç bir proje üretemiyorlar. Herhangi bir konu ortaya konulunca sendeliyorlar, yıkılıyorlar, saldırıyorlar... Politikalarını, maalesef bu prensiple yürütüyorlar, katkı vermiyorlar. Daha çok kavgacı bir tutum sergiliyorlar. Bu da bizim için üzüntü kaynağı. Dileriz, bekleriz ki muhalefet partileri, bütün siyasi oluşumlar, bu ülkenin geleceğine dönük, kalkınmasına dönük, daha müreffeh bir Türkiye için proje üretsinler. O projeleri tartışalım. Sayın Başbakanın 'şurada şu şekilde' ifade etmesi önemli değil. Bu doğru mu, değil mi? Bunun üzerinde tartışılması lazım. Bu bir sorundur. Siyasi kadrolar da sorunları çözmek için milletten yetki isterler. Sorunları çözmek için proje üretirler. Bunu da bu çerçevede değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber