İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Selvi, erken seçim tahminlerini etkileyecek söylentiyi açıkladı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, erken seçimle ilgili tartışmaları değerlendirirken seçim ve siyasi partiler yasasıyla ilgili kulislerde bir söylentinin dolaştığını söyledi. Selvi, "Aslında söylentiden öte, taktik bir manevra olabilir

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Eylül 2021 09:39, Son Güncelleme : 20 Eylül 2021 10:42
Selvi, erken seçim tahminlerini etkileyecek söylentiyi açıkladı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 'Erken seçim tahminlerini etkileyecek söylenti' başlıklı yazısında sözlerine "AK Parti ve MHP'nin üzerinde çalıştığı seçim ve siyasi partiler yasasıyla ilgili siyasi kulislerde bir söylenti dolaşıyor. Aslında söylentiden öte, taktik bir manevra olabilir. Erken seçim tartışmalarına ışık tutması açısından bu söylentiyi dikkate aldım" diye başladı.

Aslında seçim ve siyasi partiler yasasıyla ilgili çalışmanın ana iskeletinin ortaya çıktığını belirten Selvi, AK Parti ve MHP arasında bir - iki maddenin üzerinde çalışılacağını kaydetti.

Selvi, "Onlar da öyle aşılmayacak sorunlar olarak görünmüyor. Çünkü Erdoğan ve Bahçeli'nin 'Önemli olan ittifak' diye kesin talimatı var. İki lider, ittifak ortakları arasında krize neden olacak bir iş istemiyorlar" diye yazdı.

Ardından kulislerde konuşulan konuya değinen Selvi, "Anayasa'nın 67. maddesine göre seçim yasasında yapılacak değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 yıl içerisinde yapılacak olan seçimlerde uygulanamıyor. O yüzden seçim yasasının çıkacağı tarih aynı zamanda erken seçim olup olmayacağını da gösterecek diyorum" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber