Rehber öğretmen yerine psikolog

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2008 12:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Samsun'da rehber öğretmeni olmayan okullara destek eğitimi verilecek.

Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Alican Usta, rehber öğretmeni olmayan okullara destek sağlamak amacıyla psikolojik danışmanlardan oluşan ekipler kurduklarını söyledi.

Usta, ?Anne-Baba Eğitim Ekibi? ve ?Sınıf İçi Rehberlik Uygulamaları Destek Ekibi?nin, Samsun ve ilçelerinde rehber öğretmeni olmayan okullarda destek eğitimleri vereceğini belirtti.

Eğitimde, anne-baba rolünün son derece önemli olduğunu vurgulayan Usta, bu süreçte anne-babanın çok iyi yönlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, Anne-Baba Eğitim Ekibi'nin oluşturulmasının amacını ise ?ebeveynleri çocuklarının gelişim dönemleri hakkında bilgilendirmek, çocuklarının öz denetim, öz güven, sorumluluk duygularını geliştirebilmelerine yardımcı olmak ve onlara karşı olumlu tutumlar oluşturabilmek gibi kazanımlar sağlamaktır? diye açıkladı.

Usta, Sınıf İçi Rehberlik Uygulamaları Destek Ekibi'nin görevinin ise rehber öğretmeni olmayan okullarda rehberlik hizmetleri çerçeve planında yer alan etkinlikler, kazanımlar ve uygulama teknikleri hakkında sınıf rehber öğretmenlerine rehberlik etmek olduğunu söyledi.

Usta, anne baba eğitimi ve sınıf içi rehberlik uygulamaları kapsamında destek isteyen okullara, ekiplerin destek eğitimi vereceğini; bunun için okulların ay sonuna kadar başvuruda bulunabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber