Bu logo profesöre 4 bin YTL kazandırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2008 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni kurulan Kırklareli Üniversitesi logo yarışması sonucunda yeni logosunu seçti. Yarışmadan birinci çıkan logo herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Türk eğitim hayatına yükselen güneşi simgeleyen logoyu çizen profesör 4 bin YTL kazandı.

Yeni kurulan Kırklareli Üniversitesi'nin logo yarışmasını Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bünyamin Özgültekin'in çizdiği Türk eğitim hayatında yükselen güneşi simgeleyen logosu kazandı. Kırklareli Üniversitesi kurulma aşamasının ardından kimliğini yansıtacak logoyu seçmek için yarışma düzenledi. Üniversite Senatosu yarışmaya katılan logolar arasında yaptığı inceleme sonucunda Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bünyamin Özgültekin'in çizdiği eğitimde yükselen güneşi simgeleyen logo tasarımını oybirliği ile birinci seçti.

Yarışmaya katılanlar birinci çıkan logo karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. İsmini vermek istemeyen bir katılımcı, "Çok basit bir logo olmuş. Kırklareli'nin hiçbir özelliğini taşımıyor. Daha iyi bir logo seçilebilirdi. Anlam ifade etmeyen bir çalışma olmuş." dedi.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Prof.Dr. Özgültekin'in 7'si yurt dışında olmak üzere 40 kişisel resim sergisi bulunuyor. Ayrıca Özgüntekin resimleri ile de 14 kez ödül kazandı. Üniversitenin açtığı yarışma sonucunda tasarladığı logo ile birinci olan Güzel Sanatlar Dekanı Özgüntekin 4 bin YTL'lik para ödülünün de sahibi oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber