İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'ÜAK para kazanmanın derdine düştü'

Eğitim Sen bir açıklama yaparak "Üniversiteler Arası Kurul'un daha önce ücretsiz olan doçentlik başvurularına 900 TL'lik ücret koşulu getirmesi, kamu kurumlarına sirayet eden şirket yönetme aklının bir uzantısı olmuştur"

Haber Giriş : 20 Eylül 2021 15:27, Son Güncelleme : 20 Eylül 2021 15:29
'ÜAK para kazanmanın derdine düştü'

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığının daha önce ücretsiz olan doçentlik başvurularına 900 TL'lik ücret koşulu getirmesine Eğitim Sen'den tepki geldi.

Eğitim Sen bir açıklama yaparak "Her sınavı gelir kapısı haline getiren bu yönetim aklının, doçentlik başvurularına da yönelmesi kabul edilemez bir uygulamadır. Üstelik doçent adaylarının çözüm bekleyen fazlasıyla sorunu bulunmaktadır. Bu sorunlara çözüm üretmek yerine, aklı kar-zarar mantığıyla çalışan ve kamu yönetiminin temel ilkelerini yok sayanlar, sadece sorunların sayısını arttırmaktadır. Halbuki doçentlik unvanı aldığı halde doçentlik kadrosu bekleyenler, jürilerin objektiflikten ve tarafsızlıktan uzak, tamamıyla siyasi nedenlerle yaptığı değerlendirmeler, sürekli değiştirilen kriterler, niteliğe değil fazla yayına indirgenmiş koşullar ve bu koşulların neden olduğu atıf çeteleri tüm yakıcılığıyla karşımızda durmaktadır. Eğitim Sen olarak temel talebimiz, öncelikle doçentlerin ve doçent adaylarının sorunlarına çözüm üretilmesi, başvuru ücretinin kaldırılması ve alınacak kararlarda konunun öznelerinin ve sendikaların iradesine başvurularak şirket mantığıyla yönetim usulüne son verilmesidir. Aksi halde sorunlar, içinden çıkılamayacak boyutlara ulaşacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber