Eşini döven emekliye kamu hizmeti cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2008 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Zonguldak'ta, eşine şiddet uygulamaktan yargılanan kişinin aldığı 5 ay hapis cezası, bir kurumda temizlik ve onarım işine çevrildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumundan emekli Celal Aydın (50), eşine şiddet uygulamaktan yargılandığı davada 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, ilgili kanun ve kişinin de tercihi doğrultusunda Aydın'ın hapis cezasını kamu hizmetinde çalışmaya dönüştürdü.

Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün spor salonlarında, haftanın 5 günü 4'er saat, temizlik ve onarım işinde çalışmaya başladı.

Hakkında verilen tedbire uyup uymadığının takibi Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Aydın, 5 ay kamu hizmetinde çalışarak cezasını tamamlayacak.

Celal Aydın, AA muhabirine, mahkemede bir yıldan az olması nedeniyle cezasını kamu hizmetinde çekmek isteyip istemediğinin sorulduğunu, kendisinin de teklifi kabul ederek görevlendirildiği müdürlüğün salonlarında verilen işi yaptığını söyledi.

Amatör olarak 15 yıldır boks yaptığını, salonların temizliğinin ardından antrenman fırsatı da bulduğunu belirten Aydın, şöyle dedi:

''Boks ve güreş salonlarının temizliğinin yanı sıra onarım gerektiren işlerini de yerine getiriyorum. Sabah saatlerinden öğlene kadar cezamı çekiyorum. Daha önce kamu cezası uygulaması olduğunu bilmiyordum. İnsanların bir anlık hatalarından dolayı cezaevine düşmesinin engellenmesinden dolayı çok güzel bir uygulama. Şu an çok pişmanım, bir daha asla aynı suçu işlemem. İşimi tamamlamamın ardından salonda boksörlerin kullandığı kum torbalarında stresimi atıyorum. Ancak işimi de aksatmıyorum. Personel de bana çok yardımcı oluyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber