Yurtkur Genel Müdürü: Milletvekili çocuklarına kesinlikle burs verilmemiştir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2008 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, milletvekili çocuklarına kesinlikle burs verilmediğini belirtti.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, bir haber ajansının 16 Ocak 2008 tarihinde (bugün), "Milletvekili Çocukları da YURTKUR'dan kredi almış" başlıklı haberinde, 2006-2007 eğitim-öğretim döneminde 11 milletvekili çocuğuna kredi ve burs verildiği iddiasında bulunduğunu hatırlattı.

"Kurumumuzca, son 5 yıl içerisinde müracaatta bulunan öğrencilerden başarılı ve ihtiyaç sahibi olanlara burs, kalanların tamamına ise öğrenim kredisi verilmiştir ayrıca isteyen her öğrenciye ise katkı kredisi verilmiştir" diyen Albayrak, şöyle devam etti:

"Haberde belirtildiği gibi, milletvekili çocuklarına kesinlikle burs verilmemiştir. İsteyen her meslek grubundaki velilerin çocuklarına öğrenim kredisi ve katkı kredisi verilmiştir. Kurumumuz yüksek öğrenime devam eden bütün öğrencileri kucaklamakta, öğrencinin zengini fakiri olmaz düşüncesi ile istekte bulunanları kredi ile desteklemektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber