İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Pınar Özcan Eczacılar Odası'nın ilk kadın başkanı oldu

İstanbul Eczacı Odası'nın Seçimli Olağan Genel Kurulu'nu 65 yıl son ilk kez bir kadın aday kazandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Eylül 2021 08:56, Son Güncelleme : 21 Eylül 2021 09:03
Pınar Özcan Eczacılar Odası'nın ilk kadın başkanı oldu

Milliyet'ten Mert İNAN'ın haberine göre: Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi'nde yapılan seçimlerde İstanbul Eczacı Hareketi listesi ve Demokrat Çağdaş Eczacılar Grubu listesi yarıştı. Mevcut genel sekreter Ecz. Şeker Pınar Özcan'ın başkan adayı olduğu İstanbul Eczacı Hereketi listesi 1597 oy alarak seçimi kazandı. İmam Hüseyin Çelik'in başkan adayı olduğu Demokrat Çağdaş Eczacılar Grubu listesi ise 347 oy aldı.

'Gurur verici'

1975 Samsun doğumlu olan Pınar Özcan, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden 1997 yılında mezun oldu. 1998 yılından bu yana Bağcılar'da eczacılık yapan Şeker Pınar Özcan İstanbul Eczacılar Odası Yönetim Kurulu üyeliği ve İstanbul Eczacı Odası Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Seçim yarışını kazanmasının ardından Milliyet'e konuşan Özcan şunları söyledi:

"Bizim mesleğimizin içerisinde yer alanların yüzde 60'dan fazlası kadınlardan oluşuyor. Şimdiye kadar içimizden bir kadın başkan çıkmaması eksiklikti ancak geç de olsa kadınlarımız adına sevinçliyim. Ülkemizdeki diğer kadınlara örnek olmak ve diğer meslek gruplarında da kadın yöneticilerin öne çıkmasına örnek teşkil edenlerden biri olmak gurur verici."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber