Türk Eğitim Sen Başkanı Özcan, Kamu Sen başkanlığına aday

Haber Giriş : 17 Ocak 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, mart ayında yapılması beklenen Kamu-Sen Genel Kurulu'nda Genel Başkanlığa aday olacak.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı 11 sendikanın genel kurullarının tamamlanmasının ardından yapılacak olan Genel Kurul'da, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan Kamu-Sen'e Genel Başkan adayı olacağını açıkladı. ANKA'ya açıklamada bulunan Özcan, kurulduğu 1992 yılından beri Genel Başkanlığı'nı yaptığı Türk Eğitim-Sen'de 2-3 Şubat tarihlerinde yapılacak Genel Kurul'da aday olmayacağını bildirdi.

Kamu-Sen'e Genel Başkan adaylığına soyunduğunu anlatan Özcan, 15 yıllık sendika birikimini konfederasyona aktarmak istediğini belirtti. Özccan, Türk Eğitim-Sen'in genç bir sendika olmasına karşın önemli bir yol aldığını kaydetti.

-ÖZCAN 2005 YILINDA 22 OY FARKLA KAYBETMİŞTİ-

Kamu-Sen genel kurulunda büyük bir rekabet yaşanması bekleniyor. 3 yıl önce yapılan genel kurulunda da Bircan Akyıldız ile Şuayip Özcan başkan adayı olurken, büyük bir rekabet yaşanmıştı. Sayım sonucunda, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız 210 oy alırken, Şuayip Özcan 188 oyda kalmıştı. Özcan, geçen genel kurul öncesinde Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığı'na seçildiği takdirde, konfederasyonu ve bağlı sendikaları yetkili sendika yapacağını savunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber