Yargıtay'a yangın sistemi kuruldu

Haber Giriş : 17 Ocak 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Yılda ortalama bir milyon dava dosyasının geldiği Yargıtay'a yangın söndürme sistemi kuruldu.

Yılda ortalama bir milyon dava dosyasının geldiği Yargıtay'a yangın söndürme sistemi kuruldu. Yıllarca yangın söndürme sistemi olmaksızın hizmet veren Yargıtay, böylece meydana gelebilecek olası bir yangın halinde dosyaları koruma altına almış oldu.

Yargıtay Genel Sekreterliği, Yargıtay'ın yıllardır ihmal edilen sorununu nihayet çözdü. Genel Sekreter Ahmet Ceylani Tuğrul, bir yıl içerisinde ortalama 1 milyon dosyanın geldiği Yargıtay'a yangın söndürme sistemi kurulmasını sağladı. Böylece olası bir yangında 1 milyon dosyanın yanması engellenmiş oldu.

Bütçe yetersizliği ve ihmal nedeniyle yıllardır yapılamayan yangın söndürme sistemi sayesinde, çıkacak olası bir yangın ile dosyaların yanması engellenmiş oldu. Yangın söndürme sisteminin kurulmasının ardından yangın sensörleri otomatik olarak devreye girecek. Bunun için Yargıtay binasına 40 tonluk su tankı da kondu.

Genel Sekreter Tuğrul, personeli de eğitimden geçirdiklerini ve olası bir yangından dosyaların en az zararla kurtulmasını sağladıklarını belirtti. (ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber