KAMU-SEN, ''Eş başkanlık'' için yargıya gidiyor

Haber Giriş : 17 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önümüzdeki hafta perşembe günü toplu görüşmelerin ikinci toplantısına katılmaya hazırlanan Kamu-Sen hükümet temsilcisinin yeniden toplantıya başkanlık etmesini engellemek için yargıya gidiyor.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, görüşmelerin 'Eş Başkanlık' şeklinde olması gerektiğini belirterek, bu konuya ilişkin hazırlanan yönetmeliğin iptali için dava açmaya hazırlandıklarını söyledi.

İşçi Partisi (İP) Genel Sekreteri Mehmet Bedri Gültekin ve parti yöneticileri Kamu-Sen'in Abdi İpekçi Parkı'nda kurduğu toplu görüşme çadırını ziyaret ederek Başkan Akyıldız ile görüştü. Ziyarette konuşan Akyıldız, İP yöneticilerinin ziyaretinin kendilerini sevindirdiğini ve güç verdiğini belirtti. Hak etmedikleri hiçbir talebi masaya taşımadıklarını anlatan Akyıldız, kamu çalışanlarının ceplerine giren paranın aynı gün piyasaya yansıtıldığını kaydetti. Bir banka müdürünün maaşlar dağıtıldıktan 72 saat sonra paranın tekrar bankaya geri döndüğünü söylediğini ifade eden Akyıldız, bunun memurların cebinde paranın durmadığını gösterdiğini kaydetti. Akyıldız, hükümetin gelir dağılımında adaleti sağlamak zorunda olduğunu belirtti. İP Genel Sekreteri Gültekin ise kamu çalışanlarının temel sorunlarının bilindiğini ve bu konuyu tartışmaya gerek duymadıklarını söyledi. Gültekin, Türkiye ekonomisinin IMF'ye tam bağımlı olduğunu öne sürerek, ''Paralar faize gittiği için hükümetin ne yatırıma ne de memuruna verecek tek kuruşu yok'' diye konuştu. Ziyaret sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Akyıldız, toplu görüşmelerin ilk gününde oturma düzeni ve hükümet temsilcisinin toplantıya başkanlık etmesine yaptıkları itirazın gerekçelerini anlattı. Akyıldız, 4886 sayılı Kanun'a göre görüşmelerin eşit şartlarda yapılması gerektiğini bunun için toplantıda oturma düzenine ve hükümet temsilcisinin görüşmelere başkanlık etmesine itiraz ettiklerini belirtti. Devletin Bakanı'na itirazları olmadığını ancak kanun gereği heyetler arası görüşmelerin 'Eş Başkanlık' şeklinde yapılması gerektiğini anlatan Akyıldız, şunları söyledi:

''Görüşmelerin yapıldığı gün, bu iki konuya itarz ettiğimizde bize Başbakanlık tarafından bir yönetmelik hazırlandığı söylendi. Bu yönetmelik bizilm de gözümüzden kaçmış. Yönetmelik 'Hükümetin tayin ettiği Bakan görüşmelere başkanlık eder' hükmünü içeriyor. Bizde hükümet temsilcilerine kanunun uygulamasını istedik. Bu yönetmenliğin iptali için yargıya başvuruyoruz. Bu itiraz ettiğimiz iki konu görüşme sürecini etkilemez''

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber