Muhtarlar memur statüsüne alınsın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2008 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Muhtarlar Sendikası Genel Sekreteri Muzaffer Gül, muhtarların memur statüsüne alınması ve özlük haklarının iyileşmesi gerektiğini ve bu konuda çalışma başlatacaklarını söyledi.

Türkiye Muhtarlar Sendikası Genel Sekreteri Muzaffer Gül, muhtarların memur statüsüne alınması ve özlük haklarının iyileşmesi için hukuki ve siyasi çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Gül, AA muhabirine, Türkiye'deki 53 bin muhtarın statü belirsizliğinden ciddi şekilde mağdur olduğunu belirtti. Muhtarların, milletvekilleri ve belediye başkanları gibi seçimle göreve geldiğini, ancak birçok haktan yoksun olduğunu ifade eden Gül, şunları kaydetti: ''Ülkemizdeki 53 bin muhtar mağdur durumda. Muhtarlar tüm resmi kurumlarda kamu görevlisi olarak biliniyor. Silah taşıma ruhsatı alırken kamu görevlisi olarak geçiyor. Emniyette, askerde ve diğer kamu kurumlarında da kamu görevlisi olarak muamele görüyor. Suç işleme konusunda da kamu görevlilerinin yargılama usulüne göre yargılanıyor. Ama muhtarlar sosyal güvenlik kurumu primlerini, kendileri ödemek zorunda kalıyor. Maalesef sağlık haklarından yararlanamıyor. Bu bize göre bir çelişki.''

Bu konuda çalışma yaptıklarını ifade eden Gül, ''Muhtarların memur statüsüne alınması ve özlük haklarının iyileştirilmesi için, hukuki ve siyasi çalışmalara başladık. Bu konuda avukatlarımız ve sendikamız çalışmalarının son aşamasına geldi'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber