Akdağ: Sağlık personeli sayısı yetersiz

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Ocak 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve beraberindeki heyet, sağlık ve sosyal güvenlik alanındaki görüş ve önerilerini paylaşmak üzere dün Ankara'da temaslarda bulundu. TÜSİAD heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı ziyaret etti.

TÜSİAD heyetini kabulünde Türkiye'de sağlık personeli sayısında ciddi bir yetersizlik olduğunu söyleyen Akdağ şöyle dedi:

"Sağlıkta ciddi bir yapısal dönüşüm süreci yaşanıyor. Bir taraftan kamunun, bir taraftan özel sektörün kaynaklarını kullanmaya devam edeceğiz. Türkiye'de insan kaynaklarımızın sayısal yetersizliği gibi önemli bir mesele var. Avrupa ortalamalarının yarısı kadar hekim, beşte biri kadar da hemşire sayımız var."

Yalçındağ ise TÜSİAD'ın konuyla ilgili akademik çalışmalar da yürüttüğünü kaydederek şöyle konuştu:

"Sağlık konusunda geçen dönem çok önemli gelişmeler yaşandı. Hastanelerin tek çatı altında toplanması, vatandaşların reçeteyle her eczaneden ilacını alabilmesi önce belki kaos yarattı ama sonra vatandaşların daha rahat sağlık hizmeti almasına yardımcı oldu. Bu açıdan önemli bir devrim diyebiliriz. Ama hâlâ yapılabilecek çok işler var bu konuda... Özel sektörün çektiği bazı sıkıntılar var."

Kayıtdışıyla mücadele

Yalçındağ, Çelik'i ziyareti öncesinde ise Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili görüşlerini aktaracaklarını belirterek şöyle konuştu:

"İstihdamla ilgili neler yapılabilir, özel olarak kadın konusunda bir ulusal istihdam planı benimsenebilir mi, kadının işgücüne daha aktif katılımı için neler yapılabilir ile istihdam üzerindeki yükleri ele alacağız. İstihdam üzerindeki yüklerde 5 puanlık azalma öngörülüyordu, bunun gerçekleşmesini görüşeceğiz. Kayıt dışıyla etkin mücadelede birlikte ne yapabiliriz, biz nasıl yardımcı olabiliriz, bunun üzerinde de duracağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber