MHP: Herşey Babacan'la başladı. Biz türbanın çözümünde sonuna kadar varız

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Ocak 2008 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yargıdan gelen türban eleştirilerine yanıt verdi. Bahçeli, partisinin MYK toplantısında sert konuştu. Bahçeli, yaklaşık bir buçuk saat süren ve basına kapalı yapılan toplantıda şu mesajları verdi:

HATİCE BABACAN MİLAT:

Bu tartışmanın miladı Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın halası Hatice Babacan'ın 1968'de okuldan atılmasıdır. AKP yerel seçim öncesinde Anayasa değişikliklerini fırsat bilip türban üzerinden oyun oynuyor.

SONUNA KADAR VARIZ:

AKP başörtüsü gölgesinde bizim karşı çıktığımız düzenlemeleri de geçirmeye çalışacak. Yerel seçimler öncesinde halka giderek ?biz başörtüsü sorununu çözmek istiyoruz. Ama kabul etmiyorlar' diyerek şikayet edecek. Önerimizle ellerindeki kozu aldık. Şimdi kendilerinin ne yapacağını merakla bekliyoruz. Buyursun çözsün. MHP olarak türban sonunun çözümüne sonuna kadar varız.

BAŞKALARININ AĞZI:

Yargının hassasiyetleri anlıyoruz. Biz sadece Anayasa'nın eşitlik ilkesini biraz açtık. Laiklikle çelişen bir durum yok. Başkalarının ağzıyla konuşur gibi el altından gönderilen mesajla iş yapıyorlar.

ÖNERİNİZİ GETİRİN: Çıkışımızı eleştirenler, sorunun çözümü için ne alternatif koyuyorlarsa kendileri teklif getirsinler. Bu gibi konularda MHP Türkiye'nin kaosa sürüklenmesini istemediği için yapıcı muhalefet sergiliyor. Sorunları çözmede hep öncü rol oynuyoruz. Başörtüsü konusu da bunlardan biri.

Hüsniye ORAL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber