DP'de yeni yönetim yol haritasını belirledi

Haber Giriş : 20 Ocak 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaptığı olağanüstü kongreyle yeni genel başkanını ve yönetimini seçen Demokrat Parti önümüzdeki sürece ilişkin yol haritasını belirledi. 6 Ocak'taki olağanüstü kongrenin ardından Başkanlık Divanı'nı belirleyen parti, ilk iş olarak, 22 Temmuz seçimleri sonrasında istifalarla boşalan teşkilatlara el atacak. DP Genel Başkan Yardımcısı Turhan Güven ?enkaz edebiyatı yapmak istemiyorum ama partide bir şey kalmamış? dedi. Güven, yeni yönetim olarak ilk işlerinin, 22 Temmuz seçimleriyle birlikte yaşanan istifalarla boşalan il, ilçe, belde teşkilatlarını tespit etmek olduğunu kaydederek ?pek çok yerde kapılara kilit vurulmuş. Teşkilatları Mayıs'a kadar yeniden düzenleyeceğiz? diye konuştu. Güven, partinin kasasında 9 milyon YTL civarında para olduğunu belirterek, giderleri kısacaklarının işaretini de verdi. Güven, DP Genel merkez binasının kira sözleşmesinin Mayıs'ta dolacağını, bu sürenin ardından partinin kendi binasına taşınabileceğini kaydederken, personelde de azaltmaya gidileceğini söyledi.Turhan Güven, partinin halen 49 aracı bulunduğunu bu sayıda da azaltmaya gideceklerini bildirdi.

Demokrat Parti'de olağanüstü kongrenin ardından başkanlık koltuğunu Mehmet Ağar'dan devralan Süleyman Soylu ve yeni yönetim, Mayıs ayında yapılması planlanan olağan kongre öncesinde kolları sıvadı. Yeni dönemde yapılacaklara ilişkin ANKA'ya bilgi veren DP Genel Başkan Yardımcısı Turhan Güven, Ağar ve önceki yönetimi eleştirdi. Yeni süreçte ilk olarak teşkilatların durumunu masaya yatıracaklarını kaydeden Güven şunları söyledi:

?Enkaz edebiyatı yapmak istemiyorum. Ancak partide bir şey kalmamış. Teşkilatlar, il, ilçe ve beldeler kapalı durumda. Pekçoğunun kapısına seçimlerle birlikte kilit vurulmuş. Şimdi önceliğimiz bu teşkilatları tespit etmek olacak. Arkadaşlar boşalan, kapısına kilit vurulan teşkilatları tespit edecek. Bir anlamda teşkilatların fotoğrafı çekilecek. Nerelerde hangi teşkilatlar boş, bunları belirleyeceğiz. Ve ardından da Mayıs'a kadar teşkilatları yeniden düzenleyeceğiz.?

-PARTİ KEMER SIKACAK-

DP'nin ekonomik durumuna ilişkin bilgi de veren Güven, partinin kasasında halen yaklaşık 9 milyon YTL bulunduğunu söyledi. DP'nin hazine yardımı alamayacağını hatırlatan Güven, DP Genel Merkez binasının kira sözleşmesinin Mayıs ayında dolacağını ve kendi binasına taşınmasının gündeme gelebileceğini söyledi. Önümüzdeki sürece ilişkin kemer sıkma politikası uygulanacağının işaretini veren Güven, ilk olarak 17 olan genel başkan yardımcısı sayısının 8'e düşürüldüğünü kaydetti. Güven, personel sayısının fazla olduğunu da belirterek ?personelden işten çıkmak isteyenlere imkan verilecek. Genel İdare Kurulu'nda konuşuldu, bir arkadaşımız işten ayrılanlara iş verecek. Hiçbirisi işsiz kalmayacak. Bunun dışında, işten çıkarılacak olanlara 3-4 ay iş arama süresi tanındı. Ayrıca partinin halen 48-49 aracı var. Bu sayı da çok fazla, asgariye indirilecek? dedi.

-KÜSKÜNLER YENİDEN PARTİYE ÇAĞRILACAK-

DP Genel İdare Kurulu toplantısında, Ağar yönetimi ile birlikte partiden ihraç edilen ya da ayrılanlara, partiye dönmeleri çağrısında bulunulması kararı alırken, Genel Başkan Yardımcısı Turhan Güven, ?2 yıldan bu yana hiç partiye gelmeyen pek çok partili DP'ye yeniden gelmeye başladı? dedi. DP GİK'in aldığı bu karar ise ihraç yoluyla atılmış isimler de dahil bütün teşkilatlara duyurulacak ve geri dönmek isteyen herkes yeniden üye kaydedilecek.

-TEŞKİLATLARIN ARDINDAN SIRA MERKEZ SAĞDA BİRLİĞE GELECEK-

Güven, teşkilatlarda yapacakları düzenlemelerin ardından Mayıs ayında olağan kongreye gitmeyi hedeflediklerini belirtirken, 22 Temmuz seçimleri öncesinde Anavatan Partisi ile başlayan merkez sağda birleşme arayışlarının da teşkilatların ayağa kaldırılmasının ardından gündeme geleceğini söyledi. Güven, ?Henüz merkez sağda birleşmeyi gündeme getirmek için çok erken. Evvela kendi yaralarımızı saralım, ayağa kalkalım, sonra sıra ona da gelecek? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber