Emeklilere cep telefonu kullanma kursu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2008 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Konya Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan emekliler lokaline gelen yaklaşık 200 emekliye cep telefonu kullanma kursu veriliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürü Mücahit Sami Küçüktığlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırladıkları AB projesi çerçevesinde belediye kaynaklarıyla kurulan Emekliler Lokali'nin 3 aydır emeklileri ağırladığını söyledi.

Amaçlarının emeklileri yalnızlıktan kurtarıp "her yaşta öğrenme" anlayışıyla sosyal hayatın içinde tutmak olduğunu vurgulayan Küçüktığlı, son dönemlerde Almanya ve Avusturya'da düzenlenen emeklilere cep telefonu kursunu Konya'da hayata geçirdiklerini bildirdi. Küçüktığlı, şöyle konuştu:

"Sadece Konya'da 70 bin emekli var. Bunların sadece yüzde 10'unun cep telefonu taşıdığı hesaba alındığında ve bunların önemli bölümünün telefonu tam kapasiteyle kullanamadığı düşünüldüğünde kursun önemi daha net ortaya çıkıyor. Benim annem 65 yaşında ama telefon çaldığında sadece açıp 'alo' demeyi biliyor. 70 yaşındaki babam camiye girerken sesini kısmayı bilmediği için cep telefonu kullanmayı bıraktı. Camilerde cep telefonu sesinin gelmesinin en büyük nedeni yaşlıların telefonun sesini kısmayı bilmemesidir."

Bir süre önce başlatılan ve haftada 2 gün verilen kursta emeklilerle birebir ilgilendiklerini belirten Küçüktığlı, "Her telefonun özellikleri farklı. Özellikle mesaj yazma ve telefonun sesini kısma konularında eğitim veriyoruz. Bazı emekliler mesaj yazıyor, sesini kısıyor ama görüntü çekemiyor, kontör transferi yapamıyor. Kursa katılan emekli cep telefonunu kullanmayı öğrenecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber