Kırmızı Bültenle aranan Hamit Bayram yakalandı.

Haber Giriş : 18 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın, gözaltına alındıktan sonra Van Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi'nden kaçırılan oğlu Hamit Bayram, Ankara'da yakalandı.

İçerinden karşılık verilebileceği ihtimaline karşı ekipler, apartmanın etrafını tamamen sararak çevre güvenliğini sağladı.

Gözaltında bulunduğu sırada düzenlenen baskınla Van Emniyet Müdürlüğü'nden kaçırılan Van eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit Bayram, Ankara'da yakalandı. Bayram'la birlikte milletvekilliği zamanında babasının şöförlüğünü yapan İsmail Zorlo da gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Van Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi'nden 7 Temmuz'da kaçırılan Bayram, saat 01.00 sıralarında Çankaya'da gizlendiği eve düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Van ve Ankara İl Emniyet Müdürlükleri'nin ortaklaşa yürüttükleri çalışmalar ve gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu Hamit Bayram'ın Ankara'da bulunduğu yer tespit edildi. Özel harekat timleri, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ve bölge karakolu ekiplerinden oluşan yaklaşık 50 kişi, saat 01.00'de Bayram'ın Çankaya'da gizlendiği eve operasyon düzenledi. İçerinden karşılık verilebileceği ihtimaline karşı ekipler, apartmanın etrafını tamamen sararak çevre güvenliğini sağladı.

Bir polis memurunun kapıyı çalarak 'Aç kapıyı, polis' şeklinde bağırmasından sonra, içerideki ses uykulu bir tonla "Tamam, giyinip geliyorum" şeklinde cevap verdi. İçeriden koşuşturma, sifon ve su sesleri geldiğini duyan özel harekat timleri diğer ekiplerin geri çekilmesini isteyerek kapıyı kırmak suretiyle eve girdi. Bayram ve Zorlo'yu ayrı ayrı odalarda etkisiz hale getirerek gözaltına alan polisler, evde bulunan uyuşturucunun baskın sırasında tuvalete dökülmüş olabileceği ihtimali üzerinde de durdular. Gözaltı sırasında Narkotik Büro'dan bir emniyet amiriyle Hamit Bayram arasında isim tartışması geçti. Emniyet amiri, "Hamit Bayram, burası Ankara. Burdan kaçamazsın" demesi üzerine Bayram, "Ben Hamit değilim. Yanlışlık var. Benim adım Murat" diye bağırdığı öğrenildi. Üzerinden Murat A. adına sahte kimlik çıkan Hamit Bayram'ın, bıyıklarını kestiği ve saçlarının da şeklini değiştirdiği öğrenildi. Bayram'ın gözaltına alındığı evde Narkotik ekiplerinin yaptıkları aramalarda, bir çiçek saksısına gömülü halde, 70 gram afyon sakızı ele geçirildi. Bayram ve Zorlo, sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber