İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Merkez Bankası'nda 3 üst düzey kişi görevden alındı

Merkez Bankası'nda dikkat çeken değişiklik. Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararıyla iki başkan yardımcısı ve bir Para Politikası Kurulu Üyesi görevden alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ekim 2021 01:39, Son Güncelleme : 14 Ekim 2021 12:01
Merkez Bankası'nda 3 üst düzey kişi görevden alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Çankaya Köşkü'nde görüştü.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapılmazken gece yarısı Resmi Gazete'nin yayınlanmasıyla görüşmenin içeriği de ortaya çıkmış oldu.

Yayımlanan Cumhurbaşkanı imzalı karara göre, Merkez Bankası'nda iki başkan yardımcısı ile bir Para Politikası Kurulu Üyesi görevden alındı.

Görevden alınan isimler şöyle:

*Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen

*Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Namık Küçük

*Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş

BAŞKAN YARDIMCILIĞINA SADECE BİR İSİM ATANDI

Görevden alınan iki başkan yardımcısının yerine sadece bir kişi atandı bu isim ise Taha Çakmak oldu. Prof. Dr. Yusuf Tuna ise Para Politikası Kurulu üyeliğine getirildi.

Taha Çakmak, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nda Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Geçmişte TMSF ve BDDK yönetim kurullarında bulunan Prof. Dr. Yusuf Tuna ise son olarak Şekerbank'ta yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyordu.

- Taha Çakmak kimdir?

1981'de Elazığ'da doğan Çakmak, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümünü bitirdi.

Çakmak, 2004 yılında Deloitte Touche & Tohmatsu'da Denetçi, 2005 yılında Sosyal Sigortalar Kurumunda Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptı. 2005-2019 yıllarında Ziraat Bankası AŞ'de Teftiş Kurulu Müfettişi, Operasyon Merkezi Bölüm Başkanlığı İş Tasarımı Yöneticisi, Ankara Perakende Şube Yöneticisi, İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı ve Ankara Kamu Kurumsal Şube Yöneticisi olarak görev alan Çakmak, 2019-2021 yıllarında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK) Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

- Prof. Dr. Yusuf Tuna kimdir?

1959 yılında Trabzon'da doğan Tuna, 1981 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Mali Bilimler ve Muhasebe Yüksek Okulu Ekonomi-Maliye Bölümü'nden mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 1984 yılında İktisat Yüksek Lisans Programını, 1988 yılında ise İktisat Ana Bilim Dalı Doktora Programını tamamlayan Tuna, 1991 yılında doçent, 1997 yılında profesör unvanını aldı.

Tuna, çalışma hayatına 1977'de Türkiye Zirai Donatım Kurumu Ankara Bölge Müdürlüğünde başladı. 1980-1982 yıllarında Tarım ve Orman Bakanlığında görev yapan Tuna, 1982 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Politikası Ana Bilim Dalında Araştırma Görevlisi oldu.

Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Belgesine sahip olan Tuna, 2003-2004 yıllarında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Yönetim Kurulu Üyesi, 2003-2009 yıllarında ise BDDK Kurul Üyesi olarak görev yaptı.

Tuna, çok sayıda yüksek lisans ve doktora tezine danışmanlık yaptı.

4 tane yayımlanmış kitabı, 5 yayımlanmış kitap bölümü ve pek çok akademik makalesi bulunan Tuna, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber