Kılıçdaroğlu'nun bürokratları tehdidine Ak Parti'den tepki

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bürokratları tehdit etmesine Ak Partililer tepki gösterdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ekim 2021 22:59, Son Güncelleme : 16 Ekim 2021 22:59

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı bürokratlarla ilgili paylaşımda, "18 Ekim Pazartesi itibarıyla bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır." ifadesini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti: "Şimdi, hepimizin gördüğü, bildiği bir şey daha var. İktidarın değişmesine az kaldı. İktidar değiştiğinde, soruşturmalar başlayacak ve eminim ki bu bürokratların bir kısmı 'Efendim emir aldık, uygulamak zorunda kaldık.' diyecekler. İşte bunu diyerek sıyrılırım diye düşünen, sarayın baskısına boyun eğerek kanun dışına çıkmış o devlet memurlarına buradan seslenmek istiyorum. Açıkça söylüyorum, vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı işleri emir olarak telakki edemezsiniz. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarsınız. Kamil akla gelmeniz için Kılıçdaroğlu ağabeyinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibarıyla bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. 'Emir almıştım.' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa pazartesi itibarıyla durun."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarına Ak Parti'li siyasetçiler tepki gösterdi.

Mahir Ünal: Ateşle oynuyorsun

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Bu çağrıyı 15 Temmuzdan önce yapsaydın karşılık bulabilirdi, çünkü ortaklarınızın bürokraside amirlerinden değil abilerinden emir alan paralel mahrem yapılanması çağrına cevap verebilirdi" diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'na "Ateşle oynuyorsun" diyen Ünal, "Biz tiyatro diye itibarsızlaştırmaya çalıştığın 15 Temmuz cehenneminden çıktık. Kimi tehdit ettiğine dikkat et" ifadesini kullandı.

Ömer Çelik: Bu Yassıada zihniyetidir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Sayın Kılıçdaroğlu, son açıklamalarıyla açıkça devlet memurlarını tehdit ediyor. Böylece hukuk dışı bir düzen arayışında olduğunu ifade ediyor. Kendi partisi adına konuşarak, devlet görevlilerine emir vermeye kalkması hukuksuzluktur. Herhangi bir hukuki delile dayanmaksızın meşru hükümetin kanun dışı emirler verdiğini iddia etmek, bürokrasiyi seçilmiş hükümete karşı çıkmaya çağırmak vesayet siyasetidir. Bunun ülkemizdeki adı Yassıada zihniyetidir. Kendisini devletin sahibi zanneden bu zihniyeti tanıyoruz.

Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu, 'Heyyt!' demiş, çok korktuk

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun devlet memurlarıyla ilgili yaptığı açıklamaya Twitter hesabından tepki gösterdi.

Soylu yaptığı paylaşımda
"Beceriksizliğini ve yetersizliğini sarhoş narasıyla kapatmaya çalışan Kılıçdaroğlu, "Heyyt!" demiş.
Çok korktuk(!)
Hesabı yol arkadaşların PKK'nın siyasi taşeronuna mı yoksa FETÖ'ye mi sordurursun.
Milletimiz senin "NE" olduğunu, çok iyi biliyor Kılıçdaroğlu" ifadelerine yer verdi.

Hamza Dağ: Ama nedense bu cesaretin binde birini FETÖ'ye, PKK'ya karşı göremedik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Kemal Bey'in maşallah yine cesareti yerinde. Bu sefer de Türkiye Cumhuriyeti'nin memur ve bürokratlarını tehdit etmiş. Ama nedense bu cesaretin binde birini FETÖ'ye, PKK'ya karşı göremedik. Bir gün mutfağından PKK'ya ve FETÖ'ye bu tehdit dilini kullanabilir mi? Var mı o cesareti?" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber